loader
Foto

Repere sacre: Sfânta Liturghie în Sărbătoarea Înălţării Domnului

Joi, 21 mai, de la ora 17:00, TVR 2 difuzează în direct din Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti Sfânta Liturghie în Sărbătoarea Înălţării Domnului - prezidată de către IPS Aurel Perca, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

 

Cele cincizeci de zile de la duminica Învierii până la duminica Rusaliilor se sărbătoresc ca o unică zi de sărbătoare, "marea duminică". Duminicile din acest timp sunt socotite duminici ale Paştelui şi, după duminica Învierii, sunt numite duminica a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a şi a VII-a a Paştelui; acest timp sfânt de cincizeci de zile se încheie cu duminica Rusaliilor.​​ Acestea sunt zilele în care, in biserici se cântă cu precădere Aleluia.​

În acord cu misiunea sa publică, TVR vine în sprijinul persoanelor care nu pot participa la Sfânta Liturghie în biserici şi capele, în contextul adoptării măsurilor de diminuare a riscurilor de răspândire a epidemiei de coronavirus – COVID 19, şi va transmite slujba în direct pentru credincioşi în cadrul emisiunii „Repere sacre”, joi, 21 mai, de la ora 17:00. Comentariul va fi asigurat de Ciprian Dumea-jurnalist si Părintele Tarciziu Şerban, preot colaborator.

Sfânta Liturghie în Sărbătoarea Înălţării Domnului - prezidată de către IPS Aurel Perca, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti va fi difuzată în direct din Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti.

Transmisiuniile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât şi pe canalul de YouTube al Televiziunii publice şi pe platforma online TVR+.

Arhiepiscopia Romano-Catolica oferă semnal gratuit în vederea realizarii transmisiunilor, iar Sfânta Liturghie va fi special concepută pentru a putea fi urmărită de către enoriaşi prin intermediul televizorului.

Logo

 
Forumul Orașelor Înfrățite la Iași: Oportunități de colaborare și dezvoltare | VIDEO

În perioada 23-24 septembrie, Iașiul va fi gazda Forumului Orașelor Înfrățite, un eveniment deosebit de important care reunește peste 50 de ...

Televiziunea Română găzduieşte în premieră conferinţa anuală a arhivelor de televiziune din întreaga lume

“Don’t Belive Me, Just Watch” este titlul evenimentului organizat de TVR şi Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune în perioada 15-18 ...

Ecoul Bucovinei într-o viață de cântec

Ecoul Bucovinei într-o viață de cântec

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Pe 23 septembrie, Sofia Vicoveanca este sărbătorită la TVR Folclor cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 83 de ani.