loader
Foto

Reformarea legislației din domeniul pensiilor private

Marți, 13 decembrie, Narcis POPESCU a discutat cu Adrian MITROI, analist economic, profesor de finanțe comportamentale, ASE, Bucureşti și Daniel APOSTOL, director de comunicare ASF, despre reformarea legislației din domeniul pensiilor private.

 

Inflaţia se încăpăţânează să stea la maximele ultimelor decenii, iar băncile centrale caută în această perioadă să restabilească ritmul de normalizare a politicilor macro-economice.

Marţi, 13 decembrie, de la ora 18:00, pe TVR 1, şi miercuri, de la ora 15:00, la TVR Internaţional, am discutat despre incidența evoluţiei ratei de inflaţie în raport cu stabilitatea sau instabilitatea financiară.

(w882)

(w882)

În România există peste 9 milioane de locuinţe, însă mai puţin de 20% dintre acestea sunt asigurate în cazul unui cutremur, a unei alunecări de teren sau a unei inundaţii naturale. Deși suntem țara cu un profil ridicat de risc seismic şi avem cel mai mare număr de inundații care au avut loc pe teritoriul Uniunii Europene în ultimii 10 ani, doar 1 din 5 români are încheiată o poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale, deși este obligatorie. Despre PAD, pe larg, în "Lumea financiară".

(w882)

Educaţia financiară oferă copiilor şi tinerilor o nouă perspectivă despre bani, valoarea lucrurilor şi economisire. În acest scop, Autoritatea de Supraveghere Financiară dezvoltă proiecte, care îi aduc pe cei mici, dar şi pe cei mari în ateliere de educaţie financiară. La final de noiembrie, a început cea de-a doua ediţie a Olimpiadei ASF. Care sunt etapele, cine poate participa și care este perioada de desfășurare, vă spunem în ediția de marți.

(w882)

Nu uitaţi! Valoarea este ceea ce primiţi. Preţul plătit este timpul pe care îl acordaţi nouă, iar valoarea constă în calitatea informațiilor pe care căutăm să vi le oferim.

Lumea financiară este o lume care ne priveste pe toţi!

(w882)

Moderator - Narcis Popescu

Producător - Raluca Amzăr

Ediţia s-a difuzat şi miercuri, 14 decembrie, de la ora 15:00, la TVRi.

Logo

 
Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...

Cult@rt: Festivalul Internaţional de Teatru Transilvania

Cult@rt: Festivalul Internaţional de Teatru Transilvania

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Evenimentul cultural va avea loc între 3 şi 6 octombrie 2024, oferind o celebrare impresionantă a artei în toate formele sale. La prima sa ...