loader
Foto

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu filmul „Undeva la Palilula” și documentarul „Furtuna”. Seria de evenimente, care celebrează cei 50 de ani de carieră ai regizorului Silviu Purcărete, are loc la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, între 7 și 13 octombrie.

 

Silviu Purcărete, singurul regizor român care a fost prezent în programele oficiale ale Festivalurilor de la Edinburgh și Avignon, cele mai importante evenimente de teatru de oriunde, dar și primul creator al scenei românești, despre care s-a vorbit în întreaga lume după 1989, revine la Craiova.

Săptămâna Purcărete” oferă o incursiune în universul actual al autorului celor mai de amploare două spectacole din istoria teatrului românesc: „Danaidele”, co-produs de Teatrul Național din Craiova, și „Faust”, producție fenomen care se joacă neîntrerupt la Sibiu din 2007.

Astfel, Teatrul Național din Craiova le aduce spectatorilor cinci spectacole din repertoriul curent al teatrelor din țară: „Povestea prințesei deocheate” (Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu), „Lexiconul amar” (Teatrul Odeon din București), „Gertrude” (Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București), „O tragedie veninoasă” și „Plugarul și moartea” (Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași), precum și proiecțiile filmului „Undeva la Palilula” și documentarului „Furtuna”, regizate de Silviu Purcărete.

Totodată, în cadrul „Săptămânii Purcărete”, publicul va putea asista la o serie de întâlniri ale regizorului cu colaboratorii săi - artiști, manageri sau producători: Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Emil Boroghină, Dragoș Buhagiar, Vasile Șirli, Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Marina Constantinescu, Sebastian-Vlad Popa și Octavian Saiu.

„Săptămâna Purcărete” este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii.

Biletele pentru evenimentele din cadrul „Săptămânii Purcărete” se pot achiziționa atât online, direct de pe site-ul Teatrului „Marin Sorescu” din Craiova, cât și de la sediul agenției teatrale, din clădirea teatrului.

Logo

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...