loader
Foto

Mic îndrumar pentru călătoarea perfectă

Orice femeie îşi doreşte să arate impecabil, chiar şi după ce a petrecut 10 ore prin aeroporturi, a schimbat două avioane şi a stat, alături de sute de oameni, la cozi interminabile de verificare a bagajelor sau îmbarcare.

 

Iată câteva sfaturi pentru a rămâne „Domnişoara Perfecţiune”, indiferent de oră sau fusul orar.

Pentru tenul tău:

  • Călătoria cu avionul are un puternic efect de deshidratare asupra tenului. Ține-ți produsele cosmetice, bine împachetate, la îndemână. O cremă sau loţiune hidratantă sunt obligatorii şi trebuie aplicate în special pe acele porţiuni unde simţi că pielea te „strânge”.  Pentru că nu ai voie cu lichide în avion, alege mostre de crema sau produse de tip stick.
  • Bea numai apă plată, în special pe zborurile lungi şi nu ceda tentaţiei pe care o reprezintă alunele, băuturile alcoolice sau cele gazoase.
  • Stropeşte-ţi din cand în cand faţa cu apă rece, atât pentru a o rehidrata, cât şi pentru a arăta odihnită atunci când ajungi la destinaţie.
  • Din poziţie şezândă, apleacă-te uşor în faţă şi sprijină-ţi faţa în palme timp de câteva minute.  Presiunea uşoară va preveni umflarea ţesuturilor pe timpul zborului. Masează-ți tâmplele cu mişcări circulare şi apasă uşor, cu vârful degetelor, în zona de sub ochi, dinspre interior spre exterior.
  • Iluminatul artificial din avion şi din aeroport nu te va avantaja când eşti obosită, aşa că foloseşte fondul de ten cu măsură, ca pe un concealer, în special în jurul ochilor, nasului şi pe zonele cu coloraţie mai marcată.
  • Desfă o capsulă cu vitamina E şi aplică-i conţinutul pe buze, care vor rămâne astfel moi şi uşor lucioase.

(w882) par

Pentru părul tău:

  • Nu pleca niciodată la drum cu o coafură foarte elaborată.  Un stil lejer şi nepretenţios te va găsi pregătită pentru orice condiţii meteo şi va fi uşor de aranjat în toaletele strâmte din avioane.
  • Ia cu tine numai strictul necesar de produse capilare, în special pe cele care te ajută să menţii nivelul de hidratare al părului şi volumul coafurii.

(w882) body

Pentru corpul tău:

  • Poarta haine comode, neşifonabile, din fibre naturale.  Alege o încălţăminte în acelaşi timp confortabilă şi cochetă, fără tocuri exagerate şi vârfuri super ascuțite. Altfel, orice ai face, vei avea picioarele umflate.
  • Fie că mergi cu avionul sau cu maşina, fă câţiva paşi şi întinde-te de câte ori ai ocazia.
  • Stimulează-ţi sistemul imunitar înainte de a pleca la drum, cu un masaj combinat cu aromaterapie, cu un amestec de ulei de lavandă şi eucalipt.

(w882) perna avio

Pentru dieta şi somnul tău:

  • Mănâncă pe toata durata calatoriei fructe şi legume, de preferinţă proaspete şi fără multă sare.  Merele, bananele, stafidele şi alte fructe uscate au avantajul de a te hrăni, dându-ţi şi un nivel crescut de energie.
  • Evită să mănânci după ce s-a întunecat. Mănâncă des, în porţii mici.
  • Ia cu tine, peste tot, o pernă mică, care îţi va folosi drept suport pentru spate sau pentru ceafă pe timpul cât te odihneşti.

Nu te sfii să foloseşti o mască protectoare, atunci când vrei să dormi în avion.  Alege una răcoritoare sau parfumată cu uleiuri esenţiale, sub care poţi aplica puţină cremă anti-rid înainte de culcare.

***

Un text de: Smaranda Vornicu

***

Sursă: smarandavornicu.ro

Credit foto: Maksim Ladouski, MillaF, Prostock-studio, Marharyta Gangalo - Shutterstock

 

 

 

 

Logo

 
Mic îndrumar pentru călătoarea perfectă

Mic îndrumar pentru călătoarea perfectă

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Orice femeie îşi doreşte să arate impecabil, chiar şi după ce a petrecut 10 ore prin aeroporturi, a schimbat două avioane şi a stat, alături de ...

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...