loader
Foto

”Călător de meserie”, într-un colț de rai

Echipa "Călător de Meserie" a ajuns la cel mai mare sanctuar din lume pentru urșii bruni, lângă Zărnești. Acolo trăiesc peste 120 de urși, toți cu o poveste dramatică.

 

Au fost salvați de la circ, din cuștile în care oamenii îi țineau pentru amuzament în fața pensiunilor sau restaurantelor și chiar din grădinile zoologice, unde nu aveau condițiile de trai necesare.

(w882)

Simona Boanta/TVR Tg.Mureș

Aflăm poveștile impresionante ale urșilor salvați, dar și ale oamenilor care au reușit să transforme acest loc într-un colț de rai pentru animalele maltratate. Rezervația s-a născut în 2005, iar proiectul asociației care a creat acest refugiu pentru animale, ”Salvarea urșilor captivi”, este cel mai mare proiect de salvare, îngrijire și bunăstare a ursului brun din Europa.

(w882)

”Sanctuarul are o suprafață de 69 ha împrejmuite, sunt 120 de urși, spațiul este suficient pentru ei, pentru ceea ce au nevoie. Sunt hrăniți după regulile naturii (...)și încercăm să-i reabilităm pentru natură(...) Din păcate, în România se diabolizează ursul în ultima vreme, în loc să fim mândri că avem așa o populație”, afirmă Cristina Lapis, fondatoarea asociației.

Aflați mai multe despre acest proiect și scopul său din reportajul difuzat la TVR Cultural duminică, 6 octombrie, la ora 16:00.

*Reportajul s-a difuzat în premieră la TVR Tg Mureș în 26 aprilie 2024.

Foto: arhiva TVR Tîrgu-Mureș

Logo

 
Vineri, 4 octombrie, ultima zi de donații la sediul TVR

Vineri, 4 octombrie, ultima zi de donații la sediul TVR

publicat: Vineri, 04 Octombrie 2024

TVR face apel în continuare la compasiune! Donațiile mai pot fi aduse la sediul instituției din strada Ermil Pangrati nr. 28 doar până pe data de ...

”Călător de meserie”, într-un colț de rai

”Călător de meserie”, într-un colț de rai

publicat: Vineri, 04 Octombrie 2024

Echipa "Călător de Meserie" a ajuns la cel mai mare sanctuar din lume pentru urșii bruni, lângă Zărnești. Acolo trăiesc peste 120 de urși, ...

Documentarul ”IVAN, omul cu rădăcini în ape”, la TVR 1

Filmul biografic regizat de Ana Preda este o incursiune documentară a unui destin de excepție, care urmărește transformarea adolescentului din ...