loader
Foto

Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat specialităților din Runcu, Gorj.

 

În acest episod, Constantin Lătărețu prezintă două preparate tradiționale: storceag de cegă și tocăniță de mistreț la ceaun.
.

.
Storceag de cegă este o supă bogată, preparată cu pește din specia cegă, ingredientele fiind atent selectate pentru a reda autenticitatea acestui preparat.
.
(w882)Tocănița de mistreț este un fel principal savuros, gătit lent, pentru a spori aromele cărnii de mistreț, adesea asociat cu legume proaspete și condimente. Preparatul este adesea servit cu mămăligă sau pâine de casă, oferind o experiență culinară memorabilă.
.
Runcu, cu tradițiile sale gastronomice, se dovedește a fi un loc ideal pentru degustarea acestor bunătăți, iar emisiunea aduce în prim-plan nu doar rețete, ci și povești despre oameni și locuri care fac parte din istoria culinară a României.

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...