loader
Foto

Galerie foto

Ancuța Iordănescu – „Arta de a crește învingători”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 4 octombrie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

Primul reportaj al ediţiei ne duce în lumea Ancuței Iordănescu. Povestea eroinei noastre își are rădăcinile în drama copilăriei sale, atunci când și-a pierdut mama. Dar ea a avut puterea nu numai să răzbată singură, dar a făcut din traseul său un model pentru mii de tineri. Prin educație. Pașaportul pentru ieșirea din sărăcie. Și așa a ajuns la arta de crește... învingători.

(w882) B_2024_OCT

(w882) B_2024_OCT

„Visam să devin învățătoare sau educatoare. Sau orice meserie ce presupunea interacțiunea cu copiii. Jocurile de rol din copilărie erau centrate pe acest tip de activitate. Nu este întotdeauna ușor, paradoxal, dar binele învinge întotdeauna, ca în filmele cu super eroi”, mărturisește, cu zâmbetul pe buze, Ancuța.

Ancuța Iordănescu este, fără îndoială, una dintre eroinele care ne demonstrează că viața este o adevărată provocare! De copilă a crescut fără mamă și, în adolescență, a rămas și fără tată. A cunoscut durerea de a fi singură în lume, foamea, boala, dar și lipsa unei locuințe care să-i ofere confortul la care visăm cu toții... Viața a învățat-o cum să trăiască și să înțeleagă smerenia înainte de toate. Acum, prin Asociația Copii pentru Viitor, face tot ce se poate pentru a aduce liniște, echilibru și acces la educație în viața copiilor, tinerilor și chiar adulților din medii defavorizate. Misiunea asociației este îmbunătățirea calității vieții, crearea unui mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare prin reducerea abandonului școlar, integrarea socială și profesională, suport psihologic, orientare școlară și profesională și reducerea sărăciei extreme. Principalii beneficiari ai proiectelor sunt copiii și tinerii proveniți din medii dezavantajate și din sistemul de protecție socială.

(w882) B_2024_OCT

Ancuța Iordănescu este propunerea Televiziunii Române pentru titlul de „Omul anului” de vineri, 4 octombrie. O cunoaştem de la ora 18.30, în episodul doi al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „Arta de a crește învingători” este titlul reportajului care ne vorbeşte despre ea.

(w882) B_2024_OCT

Emoţionanta ei poveste este discutată, în studio, de moderatorii Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, alături de cei doi invitaţi ai ediţiei: Mădălina Marcu – inițiatoarea fundraising-ului în România, consilier de filantropie, omul care îi sfătuiește pe toți cei care au resurse de donat să facă bine cu înțelepciune – și Doru Todoruț – artist complex care ne-a fermecat cu muzica sa, un romantic incurabil, care se dedică şi cauzelor nobile, devenind de curând unul dintre ambasadorii HOSPICE – Casa Speranței.

(w882)

(w882)

***

După ce, în primăvară, am aflat 20 de poveşti incredibile şi i-am cunoscut pe protagoniştii acestora, alți 20 de eroi vor fi prezentați în sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.30, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portrete ale campaniei: oameni-poveste și întâmplări impresionante, oameni care inspiră și care devin adevărate modele pentru comunitățile lor. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

Logo

 
Cariere de succes: Mihaela Dinklage, profesor în Germania (I)

Profesor de matematică, germană și etică în Germania, editor de manuale școlare pentru învățarea limbii germane, traducător al unor romane de ...

Un episod #creativ cu adrenalină

Un episod #creativ cu adrenalină

publicat: Miercuri, 02 Octombrie 2024

Claudia Spătărescu, în spiritul #creativ, a realizat un interviu cu Dinu Dumitraşcu, medic chirurg, profesor și pilot de curse și unul cu Corina ...

Ionela Tudose-Ivan – „Casa de protocol a oamenilor străzii”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 4 octombrie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...