loader
Foto

Viața și minunile Sfântei Cuvioase Parascheva (I)

Iașul găzduiește, în aceste zile ( 8-15 octombrie), unul dintre cele mai așteptate și importante pelerinaje din România. Sute de mii de credincioși s-au adunat la Catedrala Mitropolitană pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

 

Anul acesta, pelerinii au ocazia să aducă rugăciuni și la moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, aduse special de la Muntele Athos, în contextul anului omagial dedicat îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Despre atmosfera unică a acestor zile, despre Catedrala Mitropolitană din Iași, dar și despre Viața și Minunile Sfintei Cuvioase Parascheva, aflați în două emisiuni Bucuria Credinței cu Parintele Constantin Necula, realizate de jurnalistul Andrei Victor Dochia. Prima dintre ele, difuzată duminică, 6 octombrie, la TVR 1, o puteți revedea aici:

Cea de-a doua emisiune dedicată Sfintei Parascheva, realizată de jurnalistul Andrei Victor Dochia, va fi difuzată de TVR 1 duminică, 13 octombrie.
***
Credit foto: TVR
 
La mulţi ani, TVR 3! Postul TVR dedicat vieţii comunităţilor locale împlineşte 16 ani

Pe 10 octombrie 2008, Televiziunea Română oferea telespectatorilor cel de-al cincilea post al său, menit să unească românii din toate zonele ţării.

Un sfert de veac de „Garantat 100%”. Cu Cătălin Ştefănescu

„Contează ce faci cu invitatul cu care stai de vorbă, cât de mult și de autentic e conținutul care rămâne în urma acestei întâlniri”, ne spune, ...

Viața și minunile Sfântei Cuvioase Parascheva (I)

Viața și minunile Sfântei Cuvioase Parascheva (I)

publicat: Joi, 10 Octombrie 2024

Iașul găzduiește, în aceste zile ( 8-15 octombrie), unul dintre cele mai așteptate și importante pelerinaje din România. Sute de mii de ...