Este un moment critic pentru viitorul Turciei? La “Breaking Fake News”, pe TVR 1, jurnalistul Marian Voicu stă de vorbă cu Dragoș Mateescu - analist, Institutul Diplomatic Român, pentru a găsi răspunsuri la aceste întrebări. Vineri, 4 aprilie, de la 18.45.
Arestarea primarului Istanbulului după ce a fost declarat candidatul opoziției la alegerile prezidențiale din 2028 a scos în stradă milioane de turci. Este un moment critic pentru viitorul Turciei? Protestele turcilor sunt pro-democraţie sau „lovitură de stat”? În noua ediţie “Breaking Fake News”, pe TVR 1, jurnalistul Marian Voicu stă de vorbă cu Dragoș Mateescu - analist, Institutul Diplomatic Român, pentru a găsi răspunsuri aceste întrebări. Urmărim dialogul lor vineri, 4 aprilie, de la ora 18.45, la TVR 1.
Şi mergem mai departe cu poveştile despre Turcia. În vara lui 2016, în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Cine a avut de câștigat și care au fost urmările? Gabriela Avram ne aduce toate informaţiile despre Turcia, 2016 - un puci eșuat, în rubrica „Istoria și istoriile sale”.
Prezentată de Donald Trump ca o dezvăluire majoră, desecretizarea a zeci de mii de documente din dosarul asasinării lui J. F. Kennedy i-a dezamăgit pe istorici, dar i-a activat pe promotorii teoriilor conspiraţiei. La „Revista presei fake”, Horia Grușcă face o sinteză pe aceste subiect - „Asasinarea lui JFK: noi dezvăluiri, aceleași teorii ale conspirației”.
Clonarea site-urilor unor publicații de presă renumite pentru a răspândi articole mincinoase este cunoscută ca Doppelgänger. Aceasta este doar una din tehnicile folosite de Rusia pentru a manipula spațiul informațional. Tatiana Țarfulea ne explică în amănunt „Rețeaua Doppelgänger” în rubrica „Teoria conspirației”.
„Adă-mi sabia, începe măcelul!”, strigă „Spărgătorii de fake news”, Horia Sârghi și Mihai Geamănu. Zaiafet și Geminschi au aflat că suntem iar chemați la război atât noi, românii, cât și întreaga Europă și că rușii copiază ziare adevărate pentru a camufla mai bine falsurile. Ne lămurim cum stau lucrurile, urmărind rubrica lor, vineri, de la 18.45, pe TVR 1.
Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri mai mult decât absurde. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări pe care ni le punem în fiecare zi primesc răspunsuri pertinente la „Breaking Fake News”, vineri, de la ora 18.45, la TVR 1.
foto: capturi emisie Breaking Fake News, TVR 1