RECOMANDARI
În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu filmul „Undeva la Palilula” și documentarul „Furtuna”. Seria de evenimente, care celebrează cei 50 de ani de carieră ai regizorului Silviu Purcărete, are loc la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, între 7 și 13 octombrie.
Silviu Purcărete, singurul regizor român care a fost prezent în programele oficiale ale Festivalurilor de la Edinburgh și Avignon, cele mai importante evenimente de teatru, dar și primul creator al scenei românești, despre care s-a vorbit în întreaga lume după 1989, revine la Craiova.
„Săptămâna Purcărete” oferă o incursiune în universul actual al autorului celor mai de amploare două spectacole din istoria teatrului românesc: „Danaidele”, co-produs de Teatrul Național din Craiova, și „Faust”, producție fenomen care se joacă neîntrerupt la Sibiu din 2007.
Astfel, Teatrul Național din Craiova le aduce spectatorilor cinci spectacole din repertoriul curent al teatrelor din țară: „Povestea prințesei deocheate” (Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu), „Lexiconul amar” (Teatrul Odeon din București), „Gertrude” (Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București), „O tragedie veninoasă” și „Plugarul și moartea” (Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași), precum și proiecțiile filmului „Undeva la Palilula” și documentarului „Furtuna”, regizate de Silviu Purcărete.
Totodată, în cadrul „Săptămânii Purcărete”, publicul va putea asista la o serie de întâlniri ale regizorului cu colaboratorii săi - artiști, manageri sau producători: Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Emil Boroghină, Dragoș Buhagiar, Vasile Șirli, Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Marina Constantinescu, Sebastian-Vlad Popa și Octavian Saiu.
„Săptămâna Purcărete” este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii.
Biletele pentru evenimentele din cadrul „Săptămânii Purcărete” se pot achiziționa atât online, direct de pe site-ul Teatrului „Marin Sorescu” din Craiova, cât și de la sediul agenției teatrale, din clădirea teatrului.