loader
Foto

„Regele” continuă să creeze impact în lumea fotbalului românesc

„M-am născut să câștig, nu să exist”, mărturisește Gheorghe Hagi, liderul generaţiei de aur din fotbalul românesc, dezvăluind o mentalitate de învingător care l-a ghidat mai întâi ca jucător și, ulterior, ca antrenor.

 

Atât în intervențiile sale punctuale, cu privire la evenimentele sportive marcante, cât și la cele în care este implicată echipa sa FC Farul Constanța, Gheorghe Hagi vorbește întotdeauna despre muncă, seriozitate, determinare și disciplină ca fiind chei ale performanței și succesului în sport.

Gheorghe Hagi, născut pe 5 februarie 1965 în Săcele, Constanța, este considerat cel mai mare fotbalist român din toate timpurile și unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din Europa anilor '80 și '90. Supranumit „Maradona din Carpați”, Hagi este un simbol al fotbalului românesc, fiind respectat și admirat atât pe plan național, cât și internațional. Fanii lui Galatasaray l-au numit „Comandante” (Comandantul), iar românii îl cunosc drept „Regele”.

Cariera sa impresionantă, marcată de tehnică, viziune, driblinguri și pase precise, l-a făcut să fie numit Fotbalistul Român al Anului de șapte ori. Hagi a fost un jucător esențial pentru echipa națională a României, pentru care a evoluat în 125 de meciuri, înscriind 35 de goluri – un record pe care îl împarte cu Adrian Mutu. Hagi a reprezentat România la trei Campionate Mondiale (1990, 1994 și 1998) și la trei Campionate Europene (1984, 1996 și 2000), iar în 1994 a fost inclus în World Cup All-Star Team.

(w882)

Recunoașterile internaționale ale talentului său nu s-au oprit aici. În 2003, cu ocazia jubileului UEFA, Federația Română de Fotbal l-a desemnat cel mai bun jucător român din ultimii 50 de ani, iar în 2004, legendarul Pelé l-a inclus pe lista celor mai mari 125 de fotbaliști în viață. De-a lungul carierei sale, Hagi a avut privilegiul de a juca pentru ambele cluburi rivale din Spania, Real Madrid și Barcelona, o performanță rară în lumea fotbalului.

După retragerea sa din activitatea de jucător, Gheorghe Hagi și-a canalizat pasiunea pentru fotbal către dezvoltarea tinerelor talente. În 2009, a fondat clubul Viitorul Constanța și Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, una dintre cele mai mari academii din Europa de Sud-Est. În 2021, Viitorul a fuzionat cu Farul Constanța, iar Hagi a devenit unul dintre patronii echipei, ocupând și funcția de antrenor.

Cu o carieră legendară atât pe teren, cât și în afara lui, Gheorghe Hagi continuă să fie un nume de referință în fotbalul românesc și internațional.

Dacă doriți să îl revedeți pe Gheorghe Hagi, o puteți face urmărind ediția de luni, 23 septembrie, a emisiunii „Remember”, de la 16.10, pe TVR SPORT.

 
Forumul Orașelor Înfrățite la Iași: Oportunități de colaborare și dezvoltare | VIDEO

În perioada 23-24 septembrie, Iașiul va fi gazda Forumului Orașelor Înfrățite, un eveniment deosebit de important care reunește peste 50 de ...

Televiziunea Română găzduieşte în premieră conferinţa anuală a arhivelor de televiziune din întreaga lume

“Don’t Belive Me, Just Watch” este titlul evenimentului organizat de TVR şi Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune în perioada 15-18 ...

Ecoul Bucovinei într-o viață de cântec

Ecoul Bucovinei într-o viață de cântec

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Pe 23 septembrie, Sofia Vicoveanca este sărbătorită la TVR Folclor cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 83 de ani.