RECOMANDARI
Mircea Dinescu l-a avut invitat în ediția din 22 mai pe fostul preşedinte al Televiziunii Române, Stelian Tănase. Preparatele din această duminică au fost curcan la cuptor și bulgur cu legume.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.
„Cred că gătitul este o artă la fel de rafinată precum literatura”, afirma Stelian Tănase, invitatul lui Mircea Dinescu din ediţia de duminică a emisiunii Politică şi delicateţuri.
Scriitorul, istoricul şi analistul politic Stelian Tănase a asistat la pregătirea unui curcan de ţară. Vă recomandăm să notați această rețetă:
Curcan la cuptor
- 1 curcă/curcan
- 200 ml coniac
- 200 g de unt
- 3 mere
- 4 legături de leuștean
- 200 g de stafide
- sare, ulei, usturoi
- dulceață de ardei iute
- 1 litru de vin
- cartofi noi
- capere și piper roșu
***
Bulgur cu legume
- 2 dovlecei
- 2 ardei capia
- 2 ardei iuți
- 2 cepe și 3 morcovi
- 1,2 kg de ciuperci
- 500 g bulgur
- 200 g de unt
- piper roșu și capere
- roșii cherry
- zeamă de portocală
- usturoi și vin