RECOMANDARI
Traiul la bloc aduce cu sine atât drepturi, cât şi obligaţii. Care sunt etapele şi documentele necesare pentru înființarea asociaţiei de proprietari? Ce se întâmplă când este nevoie de reamenajarea spaţiului comun, reparaţii la acoperiş, balcoane sau refacerea antiseismică şi nu toţi proprietarii sunt de accord? Chiriaşii au drepturi în cadrul asociaţiei de proprietari?
De multe ori problemele locative îşi găsesc rezolvarea pe cale amiabilă, însă există şi situaţii când singura soluţie este Instanţa de Judecată. Detalii, în ediţia de joi, 12 decembrie a emisiunii „Oamenii şi legea”.
De la ora 13:00, în direct, invitatul Mihaelei OLARU este Alin-Ioan AXENTE, avocat.
Potrivit legii Asociaţiilor de Proprietari, proprietarii care fac modificări în apartamente, schimbă destinaţia acestora fără să parcurgă paşii legali, nu cooperează cu Asociaţia de Proprietari pentru a face anumite reparaţii în legătură cu părţile comune, refuză accesul de urgenţă în locuinţe ori stau pasivi în cazul unor reparaţii ce ar trebui făcute şi care-i prejudiciază pe vecini, riscă amenzi.
Asociaţia de proprietari reprezintă interesele proprietarilor şi nu ale chiriaşilor ce au un contract cu aceştia. Chiriaşii nu pot face parte din Asociaţia de proprietari, însă, pot fi mandataţi de către proprietar pentru a participa şi vota în numele său în cadrul Adunărilor Generale.
Ne puteţi trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.
***
Moderator av. Mihaela OLARU
Echipa redacțională Raluca AMZĂR, Liliana VĂDUVA
Producător Mihaela GRECU
***
Credit foto: Arhiva emisiunii „Oamenii şi legea” - Raluca AMZĂR