loader
Foto

Privighetoarea Maramureșului | VIDEO

RECOMANDARI

Povestea emoționantă a Titianei Mihali începea pe 29 noiembrie 1950 în Borșa, județul Maramureș. La 17 ani era deja angajată la Ansamblul „Maramureșul” din Baia Mare și colabora și cu Ansamblul „Cercănelul” din Borșa. A participat apoi la nenumărate turnee și festivaluri naționale sau internaționale de folclor.

 

Supranumită Privighetoarea Maramureșului, Titiana Mihali o dus prin vocea sa specială muzica românească tradițională dincolo de granițe.

Deși a fost greu încercată în viața de familie și destinul ei a fost întrerupt în plină ascensiune, la numai 41 de ani, muzica sa a rămas vie în arhiva de aur a Televiziunii române și în amintirea celor care au cunoscut-o.

Printre cele mai cunoscute cântece interpretate de ea amintim: Mireasă, cununa ta; Du-te, dorule, în lume; Coborâi din deal în vale; La Sfântă Măria Mare; Cine bea apă din vad.

În această ediție de colecție ”Cântec și poveste” pe care v-am propus să o urmăriți la TVR 3, pe 9 august, de la ora 15:00, aflați părerile unor colegi de cântec, mărturisiri și momente emoționante, dar ascultați și cântece nemuritoare din arhiva TVR.

foto: arhiva emisiunii ”Cântec și poveste”

 
”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În fiecare an, Gala Premiilor Radar de Media celebrează profesioniştii din media prin intermediul voturilor cititorilor publicaţiei. Printre ...

Istorii de bun gust: Marile familii

Istorii de bun gust: Marile familii

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În ultimele sute de ani, câteva familii au condus România. Au fost elita aristocratică a țării. Strămoșii lor bogați, culți, rafinați, școliți ...