loader
Foto

„Până în 2040, jumătate dintre oraşele României vor suporta temperaturi extreme”

RECOMANDARI

Bogdan Antonescu, cercetător în meteorologie şi climatologie, este unul dintre autorii raportului Starea climei - România 2024. A fost invitat în ediţia de luni, 21 octombrie, a emisiunii "E vremea ta! ", pentru a prezenta câteva dintre concluziile acestuia.  

 

Raportul Starea climei - România 2024 a fost lansat pe 9 octombrie. Elaborat de o echipă de 11 cercetători, acesta sintetizează şi analizează ultimele date despre schimbările climatice şi impactul lor asupra României.

​Raportul a analizat vara 2024 în România, caracterizată de recorduri alarmante și fenomene extreme, dar şi tendințele climatice îngrijorătoare care se manifestă la nivel global, cu efecte negative asupra sănătății umane, infrastructurii și ecosistemelor.

Raportul integral poate fi consultat pe infoclima.ro.

Bogdan Antonescu este cercetător în domeniul meteorologiei și climatologiei, lector la Facultatea de Fizică a Universității din București și cercetător la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cu expertiză în studiul furtunilor severe și al fenomenelor meteorologice extreme în contextul schimbărilor climatice.

Edţiile de luni ale emisiunii E Vremea Ta, realizator Cristina Dănilă, se concentrează pe cele mai importante informaţii despre starea planetei noastre. În fiecare luni, rubrica „Semnele vitale ale Terrei” ne pune la curent cu date la zi despre cei mai importanţi indicatori ai schimbărilor climatice.

***

Despre emisiunea „E vremea ta!”

La TVR 2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre vreme, climă şi schimbările climatice, problemele de mediu şi planeta noastră.

Prezentatori: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

Realizatorii ediţiilor zilnice: luni - Cristina Dănilă, marţi şi miercuri - Laurenţiu Mandu, joi - Adrian Bănuţă, vineri şi duminică - Roxana Iordache, sâmbătă - Raluca Arvat.

Producători: Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă

Toate ediţiile pot fi vizionate pe YouTube, iar telespectatorii sunt invitaţi să posteze fotografii de natură ori cu fenomenele observate, pe pagina de Facebook a emisiunii.

O sinteză a ediţiilor zilnice poate fi urmărită în fiecare sâmbătă dimineaţă, la TVR INFO, în Retrospectiva „E vremea ta!” (producător Alina Pagu).

Foto: captură youtube TVR INFO

 

 
Spoken words, o practică poetică a Tatianei Ernuțeanu / VIDEO

Tatiana Ernuțeanu, autoare a trei volume de poezii, apropiată a r egretatului poet Ioan Es. Pop, trăiește emoția muzicii vechi și promovează ...

Sub semnul generozităţii. Concertul Regal Caritabil, în direct la TVR Cultural

Vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00, TVR Cultural va difuza Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. De la ...

Alegeri prezidenţiale 2024: TVR propune o dezbatere cu toţi cei 14 candidaţi

TVR va reflecta campania electorală pe toate posturile TV din portofoliu prin emisiuni de promovare electorală şi dezbateri.