loader
Foto

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și Procesarea Imaginii și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

 

Eugen Moritz are o experiență didactică de peste 30 de ani, a participat la sute de expoziții personale de fotografie și pictură, la ateliere și simpozioane, a publicat nenumărate cărți, albume, cataloage și articole dedicate artei. Activitatea sa artistică și cercetările din domeniu au fost recompensate cu premii naționale și internaționale.

Un iubitor al artei sub toate formele sale, Eugen Moritz este fascinat mai ales de arta digitală, experimentând în compozițiile sale relația fotografie-pictură.

(w882)

”Întotdeauna am mers pe o relație specifică între grafică, să zicem monocromie, și culoare, iar acest fapt m-a dus în timp și spre fotografie, care atunci era prin excelență doar alb-negru.”

Printre subiectele ediției redifuzate la TVR 3 sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 12, se află: raportarea la imagine ca formă de înțelegere a acestui limbaj, inteligența artificială, relația realitate - imagine, pictura ca extensie a fotografiei și fotografia ca extensie a picturii, impactul tehnologiei asupra artelor.

Despre emisiunea ”Transparențe”:

Emisiune săptămânală de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalităţi actuale ale Clujului, Transilvaniei şi chiar naţionale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, dă o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile şi...neconvenţionale. Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică, nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părţi de Europă în plină emergenţă, căutându-şi căile către reprezentativitate şi reliefare acasă şi în universalitate.

*Ediția s-a difuzat în premieră în 31 ianuarie 2024

Realizator și moderator: Ovidiu Pecican

Producător: Laura Pasca

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...