loader
Foto

Motivarea deciziei în cazul de dopaj al Simonei Halep, publicată de TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a publicat motivarea în cazul Simonei Halep, în care a decis să reducă perioada de suspendare pentru doping. În decizia care fusese deja anunțată pe 5 martie 2024, TAS admisese parțial contestația jucătoarei, reducând perioada de suspendare a Simonei pentru încălcarea regulilor anti-doping de la patru ani la nouă luni.

 

Principalele puncte din motivarea TAS:

Contaminarea cu Roxadustat: Echipa de apărare a demonstrat că substanța a fost rezultatul unei contaminări, fără vinovăție din partea Simonei Halep.

Discreditarea probelor de microdoping: Proba de sânge relevantă a fost contestată, având probleme de transport care au alterat rezultatele. Aceasta a dus la eliminarea suspiciunilor legate de microdoping.

Suplimentul Keto MCT: Deși Halep nu a trimis suplimentul pentru testare, tribunalul a decis că nu a acționat cu neglijență semnificativă, considerând că a acționat pe propriul risc.

Decizia a fost influențată de faptul că Halep nu avea motive să consume substanțe interzise în perioada în care a fost testată, având în vedere că s-a retras de la competiții din cauza unei intervenții chirurgicale.

Mai multe detalii despre motivarea deciziei TAS regăsiţi pe TVR INFO.

Credit foto: ronstik / Shutterstock

 
Prezențe românești – Învățământul în limba română din Bulgaria

Luni, 14 octombrie, la TVR Internațional debutează o nouă serie a emisiunii „Prezențe românești”, proiect finanțat de către Departamentul pentru ...

Motivarea deciziei în cazul de dopaj al Simonei Halep, publicată de TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a publicat motivarea în cazul Simonei Halep, în care a decis să reducă perioada de suspendare pentru doping. ...

„Am fost mereu cu un picior în Occident, dar cu sufletul în România” – Edi Schneider, aka DJ Phantom, invitat în prima ediţie din noul sezon „Garantat 100%”

„Garantat 100%” împlineşte 25 de ani de emisie. Pe 13 octombrie, la ora 23.00, Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă să descoperim povestea primului ...