loader
Foto

Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

RECOMANDARI

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille Saint-Saëns, care i-a adus premiul I la Secțiunea „Vioară”, în cadrul Concursului Internațional „George Enescu” - ediția 2024.

 

(w500)

„Sunt foarte fericită și entuziasmată pentru acest premiu minunat. Este un concurs extraordinar, foarte bine organizat de o echipă formidabilă, ceilalți concurenți au fost, de asemenea, la un nivel foarte ridicat, din cât am reușit să îi ascult, a fost un juriu fantastic, format din muzicieni formidabili.

M-am bucurat să interpretez acest concert de Saint-Saens, la care țin foarte mult, iar faptul că am putut cânta în această sală superbă a fost ca un vis. Sper ca, în viitor, să pot continua să concertez, să susțin recitaluri, să fac muzică de cameră, să predau. Vă mulțumesc pentru clipele minunate petrecute aici”, a declarat Mayumi Kanagawa, pentru „Jurnalul Cultural”.

Mayumi Kanagawa a câștigat premiul I la Secțiunea „Vioară” după ce a interpretat „Concertul nr. 3 în Si minor pentru vioară și orchestră - op. 61”, de Camille Saint-Saëns. Performanța ei la Concursul „Enescu” i-a adus și un premiu în valoare de 15.000 de euro.

Pe locul al doilea în cadrul competiției, s-a situat Hyeonjeong Lee (Coreea de Sud), iar pe locul al treilea - Wakana Kimura (Japonia). Cele trei violoniste au fost acompaniate de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta dirijorului Alan Buribayev.

(w882) Mayumi Kan

Sursă foto: Alex Damian/ Facebook „George Enescu” Festival

Violonista americano-japoneză Mayumi Kanagawa, în vârstă de 30 de ani, este stabilită la Berlin. Kanagawa este apreciată pentru sunetul său bogat și profund, pentru muzicalitatea sa esențializată și captivantă.

Ea s-a impus atât ca solistă, cât și ca membră în formații camerale. A cântat cu numeroase ansambluri, printre care Orchestra Teatrului Mariinsky, Orchestra Națională a Belgiei, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Praga, Orchestra Germană de Cameră a Filarmonicii din Bremen, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Finlandeze, în repertorii care cuprind lucrări pornind de la Bach și ajungând până la Britten sau Berg.

Citiți și: Mayumi Kanagawa, lăudată pentru sunetul bogat și profund, câștigătoarea Secțiunii „Vioară”, la Concursul „Enescu”

În prezent, este ambasadoarea noului proiect Ribbon, derulat de El Sistema Japonia, care oferă instrumente și educație muzicală copiilor din sistemul de plasament. Mayumi Kanagawa cântă pe o vioară semnată de Antonio Stradivarius, din 1725, împrumutată de Fundația Nippon Music.

(w882) Mayumi Kan

Sursă foto: Alex Damian/ Facebook „George Enescu” Festival

 
„Oedipe”, sub bagheta lui Tiberiu Soare, și spectacole de muzică clasică și arte vizuale, între atracțiile Festivalului „Enescu” 2025

Peste 4.000 de artiști vor fi prezenți la București, între 24 august și 21 septembrie, cu ocazia celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului ...

Despre Iuliana, cu drag...

Despre Iuliana, cu drag...

publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2025

Gânduri frumoase şi vorbe alese merg către vedeta TVR la aniversarea celor 25 de ani de carieră în televiziune. Ultima parte a „Galei Iuliana ...

Eșecul și lecțiile lui: Cum te ajută greșelile să ajungi la succes

Într-o lume obsedată de premii și câștiguri, concentrată pe triumf rapid, uităm să învățăm din greșeli și să avem răbdare cu noi. Asta dacă ...