loader
Foto

Materialitate şi experiment la Cetate

În comuna Cetate din județul Dolj, pe malul Dunării, funcționează de mai mulți ani un centru internațional al artelor numit  Cetate Arts Danube și unica galerie rurală de artă de la noi din țară,  418 gallery .

 

La Cetate Arts Danube a fost organizată o expoziţie colectivă cu participare internaţională, curatoriată de criticul şi istoricul de artă bucureştean Ruxandra Demetrescu.

(w882)

Proiectul "PROVOCĂRILE MATERIALITĂŢII. Vizualitate şi experiment în arta contemporană" a inclus nume importante ale artei noastre contemporane: Marian şi Victoria Zidaru, Liviu şi Cristina Russu, Vinceţiu Grigorescu, Nicolae Moldovan, Dan Vezentan, precum şi artişti emergenţi din ţară şi străinătate.

(w882)

(w882)

Demersul expozițional a fost găzduit în hambarul fostului domeniu al boierului Ştefan Barbu Drugă, retrocedat urmaşei familiei, Joana Grevers, istoric de artă şi curator rezident în Germania.

(w882)

Organizatorii acestui eveniment au fost 418gallery (o galerie de artă cu un sediu românesc în satul-port Cetate, pe Dunăre şi un altul german, la München) şi Fundaţia Joana Grevers. Expoziţia a propus 16 portrete de artişti contemporani care se exprimă diferit şi original prin intermediul materialelor naturale folosite: lemn, fibre vegetale, sfoară, textile, porţelan, ceramică, ambalaje recuperate.

(w882)

(w882)

Sâmbătă, 28 septembrie, documentarul se redifuzează la TVR Cultural de la ora 15:30.

TVR Cultural a transmis documentarul în premieră în aprilie 2024.

Text și fotografii: Sandrino Gavriloaia

Director de imagine: Andrei Coruț

Montajul: Mihaela Chiper

Producător și scenarist: Sandrino Gavriloaia

***

 
Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.

Panteonul, gloria Romei

Panteonul, gloria Romei

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Cel mai complex și bine păstrat monument din Roma, primul de felul său al Antichității, este uimitorul Panteon. Spațiul original, vast și ...

Limba română, credința și tradițiile românești prețuite peste ocean (I)

Un grup de români din Connecticut, hotărâți să mențină vie cultura și tradițiile românești peste ocean, au înființat organizatia non-profit ...