loader
Foto

Maria Dragomiroiu: ”Pentru mine, Televiziunea Română a fost rampa de lansare”

RECOMANDARI

În cei 44 de ani de carieră, grație perseverenței, talentului și pasiunii pentru tradiții și folclor autentic, dar și a vivacității cu care își interpretează cântecele, Maria Dragomiroiu a reușit să cucerească inimile românilor. Ea recunoaște că fiecare cântec este o parte din sufletul său și poate de aceea transmite emoția cu atât de multă ușurință publicului.

 

A plecat foarte tânără de acasă, din comuna natală, Marcea, Vâlcea, pentru a veni la școală în București. A urmat cursurile Liceului „I. L. Caragiale”', iar în perioada în care era elevă a câștigat concursul „Floarea din grădină”. Primul său album a fost „Floricică de pe coastă”. Acesta a marcat debutul unei cariere încununate de succes, care astăzi însumează peste 20 de albume și numeroase premii și distincții.

A fost angajată și ca solistă a Orchestrei Alunelul Teleorman (1983-1985), solistă a Orchestrei Vâlceanca din Râmnicu Vâlcea (1985-1989) și Ansamblul Calusul din Scornicești (1989), solistă a Orchestrei Doina Argeșului din Pitești (1990-1993).

Iar la numai 16 ani era deja pe scena Cenaclului Flacăra, interpretând faimoasa melodie „Mărie, Mărie”. Prezența la evenimentele organizate de Cenaclul Flacăra erau atunci o importantă deschidere către marele public. Într-un interviu acordat Irinei Păcurariu, la Rețeaua de idoli, Maria Dragomiroiu își amintea cât de important a fost pentru ea Cenaclul:

„Adrian Păunescu mi-a oferit la Sala Palatului premiul Cenaclului și al Revistei Flacăra pentru Păstrarea purității folclorului. Diplomă pe care o țin la loc de cinste în casa mea. El a fost omul care mi-a întins o mână și care mi-a spus, când toată lumea mă compara cu Maria Tănase, că sunt o Mărie cu altă pălărie. Că aduc altceva, este alt suflu. Am timbrul Mariei Tănase, dar sunt altceva. M-a ajutat să muncesc, să lupt și să nu mă las. Pentru că am avut destule piedici în viață, ca fiecare”.

(w882)

„ Pentru mine Televiziunea Română a fost rampa de lansare. Ea m-a făcut ceea ce sunt acum, bineînțeles prin oamenii care au avut încredere în mine. Și îi mulțumesc de câte ori am ocazia”.

 

 

 
”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În fiecare an, Gala Premiilor Radar de Media celebrează profesioniştii din media prin intermediul voturilor cititorilor publicaţiei. Printre ...

Istorii de bun gust: Marile familii

Istorii de bun gust: Marile familii

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În ultimele sute de ani, câteva familii au condus România. Au fost elita aristocratică a țării. Strămoșii lor bogați, culți, rafinați, școliți ...