loader
Foto

Istorii de bun gust la ”Marginea Raiului”

RECOMANDARI

Echipa "Istorii de bun gust" ne invită în casa în care a trăit "vierul" (cel care se ocupa de cultura viței de vie) boierului Cernătescu.  Călătorim în județul Dolj, la Cernătești, pentru a reînvia istoria, măcar pentru un ceas.  

 

Descoperim ce mâncau în zi de tihnă, adică de sărbătoare, țăranii care munceau la boierul Cernătescu.

Am cules ce se mai știe din bătrâni despre boierii olteni, ne-am plimbat cu caleașca adusă de la Viena și am scotocit după povești din cele două Războaie Mondiale, spuse ca focul pe miriște. Adică, de nestăvilit.

Cu Cezar Pahonie și Dragoș Andreescu am povestit tot felul de blestemății haiducești de prin partea locului. O zi petrecută perfect. Perfectul simplu.

Joi, 30 ianuarie, de la ora 21, puteți revedea această ediție pe TVR 2.

Producător: Dana Stefanescu

Realizator: Camelia Moise

Foto: TVR

 
Epoca Brâncovenească: Între transformare, mit și martiriu | VIDEO

Domnia lui Constantin Brâncoveanu, desfășurată între 1688 și 1714, reprezintă un moment crucial în istoria românilor, marcând o epocă distinctă, ...

Învierea Domnului, biruința morții și sărbătoarea vieții

Întreaga învățătură a Bisericii se întemeiază pe Învierea lui Hristos. Învierea este cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Să ne bucurăm și ...

Inactivitate versus activitate fizică

Inactivitate versus activitate fizică

publicat: Sâmbătă, 19 Aprilie 2025

Nu de mult, în societatea și presa românească s-a iscat o polemică despre achiziția unei mașini luxoase de către un campion român. S-au generat ...