loader
Foto

Istorii de bun gust la ”Marginea Raiului”

RECOMANDARI

Echipa "Istorii de bun gust" ne invită în casa în care a trăit "vierul" (cel care se ocupa de cultura viței de vie) boierului Cernătescu.  Călătorim în județul Dolj, la Cernătești, pentru a reînvia istoria, măcar pentru un ceas.  

 

Descoperim ce mâncau în zi de tihnă, adică de sărbătoare, țăranii care munceau la boierul Cernătescu.

Am cules ce se mai știe din bătrâni despre boierii olteni, ne-am plimbat cu caleașca adusă de la Viena și am scotocit după povești din cele două Războaie Mondiale, spuse ca focul pe miriște. Adică, de nestăvilit.

Cu Cezar Pahonie și Dragoș Andreescu am povestit tot felul de blestemății haiducești de prin partea locului. O zi petrecută perfect. Perfectul simplu.

Joi, 30 ianuarie, de la ora 21, puteți revedea această ediție pe TVR 2.

Producător: Dana Stefanescu

Realizator: Camelia Moise

Foto: TVR

 
Tehnologii moderne și consultanță agricolă, într-o nouă ediție ”Ferma”, pe TVR 2

Provenit dintr-o familie de agricultori din Codlea, Cătălin a urmat studii agronomice, deși și-ar fi dorit să fie în zona cercetării sau ...

O personalitate enigmatică şi întotdeauna fascinantă: Daniel Day-Lewis, în seria „Legendele marelui ecran”, la TVR Cultural

Incontestabil face performanță remarcabilă și convingătoare. Urmărim un nou portret al unuia dintre cei mai mari actori ai timpurilor noastre: ...

Recuperarea memoriei. „Închisoarea tăcerii” de la Râmnicu Sărat, primii pași clari pentru a deveni muzeu până în 2026

De 17 ani, Penitenciarul Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai dure locuri de detenție din perioada comunistă, așteaptă să devină muzeu. Ultimul ...