Echipa "Istorii de bun gust" ne invită în casa în care a trăit "vierul" (cel care se ocupa de cultura viței de vie) boierului Cernătescu. Călătorim în județul Dolj, la Cernătești, pentru a reînvia istoria, măcar pentru un ceas.
Descoperim ce mâncau în zi de tihnă, adică de sărbătoare, țăranii care munceau la boierul Cernătescu.
Am cules ce se mai știe din bătrâni despre boierii olteni, ne-am plimbat cu caleașca adusă de la Viena și am scotocit după povești din cele două Războaie Mondiale, spuse ca focul pe miriște. Adică, de nestăvilit.
Cu Cezar Pahonie și Dragoș Andreescu am povestit tot felul de blestemății haiducești de prin partea locului. O zi petrecută perfect. Perfectul simplu.
Joi, 30 ianuarie, de la ora 21, puteți revedea această ediție pe TVR 2.
Producător: Dana Stefanescu
Realizator: Camelia Moise
Foto: TVR