loader
Foto

Galerie foto

Folclor românesc din Bucovina și Maramureș, pe aceeaşi scenă cu folclor georgian, macedonian și mexican. Festivalul Internațional „Cântecele Munților” continuă la TVR 1!

RECOMANDARI

Pe lângă fragmente din programele prezentate de ansambluri folclorice româneşti şi internaţionale, telespectatorii vor putea urmări şi o primă parte din spectacolul extraodinar susținut de Elena Gheorghe și Junii Sibiului. Duminică, 27 octombrie, de la 21.00, Iuliana Tudor ne aşteaptă la TVR 1 pentru o nouă seară efervescentă desfăşurată pe scena de la Sibiu.

 

O nouă seară de folclor de la Sibiu duminică, 27 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1! Iuliana Tudor ne invită să urmărim fragmente din programele prezentate de Ansamblul „Arcanul Bătrânesc” din Frătăuții Noi – Bucovina, Călin Brăteanu și Taraful „Obcina”, Ansamblul „Jonce Hristovski” - Republica Macedonia de Nord, Ansamblul „Săliștenii” din Maramureș și Cristina Vlad, Ansamblul „Tamarioni” – Georgia, Ansamblul „Del Bernal” – Mexic. Așadar, folclor românesc din Bucovina și Maramureș, alături de folclorul georgian, macedonian și mexican! Tot duminică, telespectatorii se vor bucura să vadă o primă parte din Spectacolul Extraodinar susținut de Elena Gheorghe și Junii Sibiului, concert care marchează o dublă aniversare: Elena Gheorghe - 20 de ani de carieră artistică și Junii Sibiului - 80 de ani de activitate artistică neîntreruptă. Continuarea concertului va putea fi urmărită duminica viitoare, pe 3 noiembrie, tot de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882) Festivalul

(w882) Festivalul

(w882) Festivalul

Spectacole pline de culoare, veselie și folclor românesc autentic din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele Munților” se văd la TVR 1 timp de 7 duminici. Iuliana Tudor e gazda spectacolelor. Ne vom bucura de ritmuri diverse și costume dintre cele mai frumoase, în noua ediţie dedicată Festivalului Internațional „Cântecele Munților”, ediție aflată egida „Junii Sibiului – 80 de ani”.

(w882) Festivalul

(w882) Festivalul

În luna august, timp de 5 zile, la Sibiu, a 49-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” a unit țări și continente, prin promovarea elementelor identitare, colorate prin diversitatea culturală a fiecărui ansamblu participant. Sibiul a devenit capitala folclorului internațional, ducând mai departe tradiția organizării unuia dintre cele mai mari festivaluri internaționale din Europa. Spectacole folclorice, ateliere de dans, animații culturale în spații neconvenționale, parada portului popular și un eveniment cu specific gastronomic au încântat spectatorii și vizitatorii Sibiului. Din 22 septembrie, timp de șapte săptămâni, duminică seară, la TVR 1, telespectatorii se delectează să urmărească cele mai spectaculoase momente pregătite de participanți pentru „Cântecele Munților”. Iuliana Tudor ne dă întâlnire, ca de obicei, duminica, de la ora 21.00.

(w882) Festivalul

Peste 800 de artiști, din 8 țări participante, au generat stări intense de bucurie, prin evenimentele care au conturat această ediție, aflată sub egida „Junii Sibiului – 80 de ani”, ansamblul gazdă aflându-se la ceas aniversar.

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este cuprins în calendarul mondial al prestigioasei organizații CIOFF, fiind organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Televiziunea Română este partener tradițional al evenimentului folcloric de la Sibiu.

(w882) Festivalul

Festivalul International de Folclor Cantecele Muntilor Sibiu 2024; credit foto: Mihai Turc si Iulia Soroiu

 
„Caricaturistul anilor '80”, un nou episod în seria documentară „Deceniul ascuns”

În cel de-al doilea episod „Deceniul ascuns”, difuzat sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 17:00, la TVR Cultural, vom urmări un interviu de ...

Gimnasta Ana Maria Bărbosu vine la „Reţeaua de idoli”

"Cel mai aşteptat şi mai dorit invitat!”, spune Irina Păcurariu despre Ana Maria Bărbosu, oaspetele său de luni, 28 octombrie, ora 21:00, la ...

Tudor Furdui: „Mi-aş dori ca românii să aibă mai multe succese în sporturile de echipă”

„Eroii terenului”, „Campion la microfon”, „Ora de ştiri”... sunt câteva dintre noutăţile pe care postul TVR Sport ni le aduce în grila de toamnă. ...