loader
Foto

Ferma: Gustul autentic al produselor românești

RECOMANDARI

Un producător român din zona Iașului promovează, de peste 30 de ani, gustul autentic al produselor noastre. Exportul  se bazează pe valoarea preparatelor tradiționale. Iar fabrica are standarde ridicate de producție.

 

Bob cu bob... se umple sacul

Terenurile agricole din jurul Caracalului sunt cultivate cu grâu și rapiță, soia, floarea soarelui și porumb. Fermierii olteni folosesc tehnologii adaptate zonei, de la cultivare până la fertilizare, protecția plantelor și la recoltare. Această cooperativa agricolă administrează peste 600 ha. Ea funcționează din aprilie 2018 și a reușit să dețină utilaje agricole, silozuri cu laboratorul aferent, un cântar auto și o hală pentru adăpostirea utilajelor, dar și o moară de furaje de 2 t/ h cu stocarea și extrudarea cerealelor, cu secție de ambalare în saci de 5 și 25 kg. Se produc aici nutrețuri combinate din grâu, orz, orzoaică, ovăz, floarea soarelui alături de lucernă, paie și fân balotat. Elvis este sufletul cooperativei și a început afacerile din 2005 cu o măcelărie. Cu ajutorul fondurilor europene a construit pe locul unui siloz de cereale dezafectat o fabrică de mezeluri, care produce din martie 2020. Are depozite frigorifice, camere de tranșare cu linii de producție automatizate moderne având un potențial de 10 t/zi. Aici se produc mezeluri proaspete și afumate, după rețete vechi, consacrate, cu calitate Premium, folosind toate ingredientele de la carne, condimente, membrane, toate verificate în laboratorul propriu. Se supraveghează și controlează toată producția și transportul cu mașini frigorifice către magazinele de desfacere pe care le deține. Din cauza pestei porcine este nevoit să folosească și carne din import doar refrigerată. Își dorește construirea unei ferme de suine și a unui abator.

Participă: Marius Elvis Cazacu- fermier si manager fabrică de mezeluri, Caracal- Olt

ing. Viorel Pecoiu- specialist

***

Pregătiri pentru Sărbători

Un producător român, moldovean din zona Iașului, promovează de peste 30 de ani, gustul autentic al produselor noastre ....amintiri gustative....din copilărie. Și exportul lor se bazează pe preparatele tradiționale - șorici expandat, tochitură, cârnați cu usturoi din ferma proprie, scăriță la ceaun și chișcă. Materia primă, carnea de porc, este produsă în ferma proprie, sacrificată in abatorul propriu aflat la 3 km de fabrica de mezeluri și adusă cu camioanele frigorifice proprii. Când este nevoie, se poate prelua carne de la fermierii din zonă, parteneri verificați, carne de vită, oaie, curcan și pui pentru unele specialități. Fabrica are standarde ridicate de igienă și de producție. În cele 5 ferme ale complexului lucrează 450 de angajați, peste 150 în fabrică, restul în ferma de suine, în brutărie, în vânzări, în cele 30 de mici magazine și în producția de preparate tip Gospodina. Producția este de peste 10.000 t / an, cu peste 100 de sortimente proaspete, fierte și afumate, crud-uscate și semipreparate.

Participă: Marcel Iacob -antreprenor si manager companie -Iași

ec. Edward Iacob - director de operatiuni

ec. Mirela Iacob - director de marketing

***

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

Duminică, 15 decembrie, de la ora 9, se difuzează la TVR 2 o nouă ediție a emisiunii ”Ferma”.

Foto: Shutterstock/ colaborator foto vmargineanu

Info: emisiunea Ferma

 

 
Gala Premiilor MUSICRIT, în direct la TVR Cultural

Gala Premiilor MUSICRIT, în direct la TVR Cultural

publicat: Marţi, 14 Ianuarie 2025

Marţi, 14 ianuarie, TVR Cultural transmite de la Ateneul Român, de la ora 19:00, Gala Premiilor MUSICRIT.

Valori culturale româneşti, în programe speciale la TVR, de Ziua Culturii Naţionale

Televiziunea Română celebrează Ziua Culturii Naționale, moment important pentru promovarea și aprecierea valorilor culturale românești. Cu ...

Cele mai frumoase reportaje ale sezonului 23, în ediţia best of „Exclusiv în România”, la TVR 1

În acest ultim episod al sezonului „Exclusiv in Romania", Cristian Tabără şi echipa lui ne propun o selecţie a celor mai reuşite reportaje ale ...