RECOMANDARI
Un producător român din zona Iașului promovează, de peste 30 de ani, gustul autentic al produselor noastre. Exportul se bazează pe valoarea preparatelor tradiționale. Iar fabrica are standarde ridicate de producție.
Bob cu bob... se umple sacul
Terenurile agricole din jurul Caracalului sunt cultivate cu grâu și rapiță, soia, floarea soarelui și porumb. Fermierii olteni folosesc tehnologii adaptate zonei, de la cultivare până la fertilizare, protecția plantelor și la recoltare. Această cooperativa agricolă administrează peste 600 ha. Ea funcționează din aprilie 2018 și a reușit să dețină utilaje agricole, silozuri cu laboratorul aferent, un cântar auto și o hală pentru adăpostirea utilajelor, dar și o moară de furaje de 2 t/ h cu stocarea și extrudarea cerealelor, cu secție de ambalare în saci de 5 și 25 kg. Se produc aici nutrețuri combinate din grâu, orz, orzoaică, ovăz, floarea soarelui alături de lucernă, paie și fân balotat. Elvis este sufletul cooperativei și a început afacerile din 2005 cu o măcelărie. Cu ajutorul fondurilor europene a construit pe locul unui siloz de cereale dezafectat o fabrică de mezeluri, care produce din martie 2020. Are depozite frigorifice, camere de tranșare cu linii de producție automatizate moderne având un potențial de 10 t/zi. Aici se produc mezeluri proaspete și afumate, după rețete vechi, consacrate, cu calitate Premium, folosind toate ingredientele de la carne, condimente, membrane, toate verificate în laboratorul propriu. Se supraveghează și controlează toată producția și transportul cu mașini frigorifice către magazinele de desfacere pe care le deține. Din cauza pestei porcine este nevoit să folosească și carne din import doar refrigerată. Își dorește construirea unei ferme de suine și a unui abator.
Participă: Marius Elvis Cazacu- fermier si manager fabrică de mezeluri, Caracal- Olt
ing. Viorel Pecoiu- specialist
***
Pregătiri pentru Sărbători
Un producător român, moldovean din zona Iașului, promovează de peste 30 de ani, gustul autentic al produselor noastre ....amintiri gustative....din copilărie. Și exportul lor se bazează pe preparatele tradiționale - șorici expandat, tochitură, cârnați cu usturoi din ferma proprie, scăriță la ceaun și chișcă. Materia primă, carnea de porc, este produsă în ferma proprie, sacrificată in abatorul propriu aflat la 3 km de fabrica de mezeluri și adusă cu camioanele frigorifice proprii. Când este nevoie, se poate prelua carne de la fermierii din zonă, parteneri verificați, carne de vită, oaie, curcan și pui pentru unele specialități. Fabrica are standarde ridicate de igienă și de producție. În cele 5 ferme ale complexului lucrează 450 de angajați, peste 150 în fabrică, restul în ferma de suine, în brutărie, în vânzări, în cele 30 de mici magazine și în producția de preparate tip Gospodina. Producția este de peste 10.000 t / an, cu peste 100 de sortimente proaspete, fierte și afumate, crud-uscate și semipreparate.
Participă: Marcel Iacob -antreprenor si manager companie -Iași
ec. Edward Iacob - director de operatiuni
ec. Mirela Iacob - director de marketing
***
Jurnalist tv Sergiu Marinescu
Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc
Duminică, 15 decembrie, de la ora 9, se difuzează la TVR 2 o nouă ediție a emisiunii ”Ferma”.
Foto: Shutterstock/ colaborator foto vmargineanu
Info: emisiunea Ferma