În punctul Palanga Chiciura, la poalele Munţilor Leaota, un bucureştean, absolvent al Facultăţii de Jurnalism care se visa prezentator de televiziune, a devenit fermier și antreprenor.
Este fermier într-un colț de rai, cu pădure, pomi fructiferi, păşuni întinse şi multe animale. A început construcţia unei pensiuni cu 13 camere, a accesat fonduri europene pentru un centru de echitaţie cu manej în aer liber, iar mai târziu a făcut şi unul acoperit.
În grajdurile construite alături creşte 13 cai cu coama blondă, 5 ponei şi un măgar. Are un saivan unde creşte 80 de capre Alpine franceze de rasă pură. Laptele obţinut îl procesează într-o lăptărie, cu capacitatea de 1000 l / zi.
Pensiunea are un restaurant, un spa şi un manej unde vin familii cu copii care vor să fie initiaţi în echitaţie. Multi corporatişti vin să se relaxeze la sfârsit de săptămână. Organizează banchete, evenimente de tot felul și tabere școlare tematice. În restaurantul de la pensiune se alege cu grijă meniul cu produse din ferma proprie sau de la vecini, cu reţete locale, cu produse bio proaspete.
Produsele lactate se desfac în pensiunea lui și în unele unităti HoReCa din zonă. Are peste 15 salariaţi care îl ajută la pensiune, la grajduri și la manej.
Participă: Ionuț Popescu - investitor și fermier, com. Runcu, jud. Dâmboviţa
Georgiana Udrescu - vicepreşedinte CAPRIROM
***
Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu şi Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc
Jurnalist tv Sergiu Marinescu
Foto: Shutterstock/ Haflinger horses/ colaborator pentru foto - Katho Menden.jpg
Info: emisiunea Ferma