loader
Foto

Galerie foto

Emisiunea TVR „Fără prejudecăţii” împlineşte 10 ani!

RECOMANDARI

Noul sezon al singurei producții media din Europa pentru care lucrează reporteri de televiziune cu dizabilități va debuta sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 10:30, la TVR 2. Psihologul și realizatorul Ovidiu Damian, alături de reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie, vă invită să urmăriţi noi subiecte din domeniul incluziunii sociale în emisiunea, „Fără prejudecăți”.

 

„Nimic despre noi fără noi!” – este motto-ul Convenției ONU pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și totodată sloganul sub care acest proiect unic în peisajul media din România a pornit la drum, în octombrie 2014. Fără prejudecăți nu este doar o emisiune despre oameni cu dizabilități ci un produs de televiziune realizat ÎMPREUNĂ cu aceștia.

În cei zece ani de emisie neîntreruptă la Televiziunea Română, Fără prejudecăți a abordat întotdeauna dizabilitatea prin auto-reprezentare. Accesul la educație, la angajare pe piața muncii, la sănătate, justiție sau viață independentă, participarea și implicare în societate, sunt drepturi ale persoanelor cu nevoi speciale ce trebuie respectate. Alături de psihologul și realizatorul Ovidiu Damian, cei doi reporteri TV ai emisiunii, Raluca Avram și Mihai Arsenie abordează subiecte din domeniul incluziunii sociale. Aceasta e meseria lor și o fac cu mândrie, profesionalism și multă pasiune. Ei sunt dovada vie a integrării în muncă și în societate. Au refuzat să se mulțumească cu mai puțin iar motivația lor este aceea de a produce schimbări pas cu pas: prin creșterea vizibilității, prin încurajarea participării, a diversității, echității și incluziunii.

(w882) TVR

“E incredibil cât de repede au trecut zece ani. E foarte vie în mintea mea prima întâlnire cu Raluca, Mihai și Bogdan, cei trei tineri cu sindrom Down care mi-au devenit colegi în televiziune. Din păcate, Bogdan Cristea nu mai este printre noi și îmi doresc foarte mult, cu această ocazie, să îl amintim. A lăsat în urma lui reportaje extraordinare și a fost un prieten minunat. Acum, Raluca și Mihai sunt cei care duc mai departe povestea Fără prejudecăți și cei care, zi de zi, luptă pentru binele comunității. Suntem atât de norocoși să-i avem în echipa noastră!” spune Ovidiu Damian, realizatorul emisiunii.

Totodată, Raluca Avram declară că este pasionată de industria modei, muzică și un stil de viață sănătos, lucruri ce se reflectă în reportajele pe care le realizează iar Mihai Arsenie produce interviuri axate pe respectarea drepturilor omului și incluziune socială.

(w882) TVR

Din anul 2014, această producție media specială a Televiziunii Române a prezentat publicului sute de inițiative sociale de succes din România, a promovat persoane cu dizabilități cu realizări remarcabile în domeniile lor de interes și a participat la schimbări legislative importante în domeniul incluziunii. Fără prejudecăți este mai mult decât o emisiune de televiziune, este o platformă socială ce reunește persoane și organizații reprezentative pentru acest domeniu. Fără prejudecăți este axată pe impact: impact asupra decidenților politici, asupra mentalităților, asupra comunității. Pentru că, până la urmă, drepturile persoanelor cu dizabilități sunt drepturile omului și cu toții ne dorim să avem o viață plină de sens, trăită în acceptare și demnitate.

(w882) TVR

În anul 2015, emisiunea a primit Premiul pentru incluziune oferit la nivel mondial de către organizația Down Syndrome International, un an mai târziu, Premiul ONU pentru auto-reprezentare și încadrare în muncă într-o ceremonie oficială ce a avut loc la sediul Organizației Națiunilor Unite de la New-York iar în anul 2017, Medalia de merit pentru promovarea sănătății mintale în România. Emisiunea este produsă în Studioul din Cluj-Napoca al Televiziunii Române și difuzată în fiecare sâmbătă de la ora 10:30 pe canalul TVR 2 și de la ora 10:00 pe canalul TVR Cluj.

 
Marina Almăşan iese în stradă în noul sezon „Rivalii”

Marina Almăşan şi Dan Helciug sunt gata de cel de-al patrulea sezon „Rivalii”! Emisiunea TVR 2, concepută ca o competiţie a sexelor, se anunţă ...

”Dialoguri academice” cu profesorul de neuroştiinţe şi fiziologie Alexandru Babeș

Cel de-al patrulea sezon  ”Dialoguri academice” continuă la TVR Cultural duminică, 27 octombrie, de la ora 13:00, cu dialogul dintre ...

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

publicat: Marţi, 22 Octombrie 2024

Comedia muzicală se bucură de o distribuție de excepție: Ștefan Iordache - John Worthing; Emil Hossu - Algernon Moncrieff; Carmen Stănescu - ...