loader
Foto

Eforturi comune de susținere a sinistraților

Eforturile de ajutorare a sinistraților din județul Galați continuă, iar comunitatea se mobilizează pentru a arăta că împreună putem depăși orice obstacol.

 

Reconstrucția unei vieți într-un timp atât de scurt este o sarcină imposibilă. Sinistrații din județul Galați se confruntă cu această realitate, după ce inundațiile devastatoare le-au furat agoniseala acumulată în ani. De mai bine de o săptămână, aceștia dau dovadă de o putere extraordinară, luptând împotriva noroaielor și a deznădejdii.

În satele afectate, ulițele sunt acoperite de munți de nămol, iar locuitorii s-au mobilizat pentru a curăța rămășițele distruse ale caselor, aruncând mobilierul și electrocasnicele afectate. Acum, atenția se îndreaptă spre mâlul care a invadat curțile și grădinile.

Sprijinul vine și din partea voluntarilor, care au lăsat deoparte afacerile și locurile de muncă pentru a oferi ajutor în Galați.

Multe personalități publice s-au alăturat acestui efort. Paul Surugiu Fuego a transmis un mesaj emoționant: „Dragi români! În fața naturii ne închinăm, așa îmi spunea mama când eram copil. Iată că astăzi fenomenele naturale ne aduc împreună, să fim mai buni, să fim mai darnici. Faceți bine, împreună cu TVR! Ajutați sinistrații din întreaga țară, pentru că dar din dar se face Rai. Sunt Paul Surugiu Fuego. Sunt alături de dvs. și de cei care în momentul acesta au nevoie!”

TVR, alături de partenerii săi, depune eforturi susținute pentru a aduce o rază de speranță acestor oameni. Miercuri, de la ora 18.30, Alina Stancu și Irina Păcurariu vor realiza o ediție specială a emisiunii „Punctul Critic”, din studiourile TVR și din zonele afectate. Această transmisie va ilustra modul în care donațiile contribuie la schimbarea vieților celor afectați și le alină suferința prin eforturile colective.

Guvernul român va decide, de asemenea, alocarea a câte 15.000 de lei pentru familiile afectate, în cadrul unei ședințe programate miercuri. Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că măsura vizează susținerea celor care au suferit pierderi grave, menționând că, săptămâna trecută, au fost deja acordați 10.000 de lei. Acest sprijin financiar va ajuta peste 6.000 de persoane să-și înlocuiască bunurile distruse și să achiziționeze combustibil pentru încălzirea locuințelor.

Televiziunea Română face apel la publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture campaniei pentru a-i ajuta pe oamenii aflaţi în suferinţă.

Vă reamintim că sunt necesare în special materiale de construcții și produse de curățenie, dar și multe alte lucruri care îi ajută pe oameni să poată reveni o viață normală. Toate pot fi aduse la sediul TVR din strada Ermil Pangratti, nr 28, din București, între orele 8 şi 20.

De asemenea, Crucea Roșie a pus la dispoziție trei conturi în care se pot dona bani. Pentru orice informații, ne puteți contacta la numărul 0731.355.775 sau la adresa de e-mail: relatiicupublicul@tvr.ro.

Aflați mai multe detalii despre această campanie pe TVR INFO.

Foto: Crucea Roșie, TVR

 

 
Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.

Înlocuirea animalelor de tracțiune, o temă de viitor

Înlocuirea animalelor de tracțiune, o temă de viitor

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Caii nu pot fi înlocuiți peste tot de tricicluri, dar aceasta este o soluție ecologică convenabilă, care pare a fi din ce în ce mai căutată ...

Eforturi comune de susținere a sinistraților

Eforturi comune de susținere a sinistraților

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Eforturile de ajutorare a sinistraților din județul Galați continuă, iar comunitatea se mobilizează pentru a arăta că împreună putem depăși orice ...