loader
Foto

Educația în România, mai puțini bani decât în Uganda și Paraguay

RECOMANDARI

Deși în cadrul unei Declarații adoptate în 2015, România s-a angajat să aloce între 4% și 6% din PIB și între 15% și 20% din cheltuiala publică pentru educație până în 2030, alocarea din PIB în 2023 a fost sub nivelul minim de 4% stabilit internațional.

 

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, una dintre cele mai mici alocări din lume, conform unui raport UNESCO publicat în octombrie 2024 și citat de edupedu.ro.

Această alocare plasează România pe locul 123 din 171 de țări în ceea ce privește procentul din PIB alocat educației, la egalitate cu Tanzania și după state precum Uganda, Benin și Paraguay.

La nivelul cheltuielilor publice generale, situația este și mai dramatică: România a dedicat doar 8,1% din cheltuiala publică pentru educație, ocupând locul 156 în lume, sub țări precum Uganda, Tonga sau Pakistan.

Aflați mai multe detalii pe TVR INFO.

Foto: captura TVR INFO

 

 
Cristian Tabără: „Chiar dacă unii hrănesc nostalgiile „Epocii de Aur”, numai un orb sau un răuvoitor va nega progresul țării”

În ultimii 35 de ani, România a parcurs un drum plin de transformări, iar televiziunea publică a fost martoră a acestora, punând în lumină ...

Întâlnire cu cele 7 arte, în emisiunea „EduArte”, la TVR Cultural

Relaxat şi prietenos, noua emisiune „EduArte” aduce lumea artei și a culturii mai aproape de publicul larg, la TVR Cultural. În fiecare luni și ...

Angajați-angajatori, drepturi și obligații

Angajați-angajatori, drepturi și obligații

publicat: Luni, 18 Noiembrie 2024

Ce se întâmplă în situaţia în care drepturile angajaţilor nu sunt respectate? Care sunt obligaţiile angajatorului atunci când vorbim de ...