loader
Foto

Ediție specială FILIT Chișinău

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, jurnaliști și manageri culturali de pe ambele maluri ale Prutului și din străinătate (țări precum Irlanda, Spania, Polonia, Austria, Danemarca, Germania, Franța).

 

Printre cele mai importante nume prezente în acest an în cadrul festivalului îi regăsim pe Andrei Pleșu și Alexandru Călinescu (România), John Boyne (Irlanda), Franzobel (Austria) și dramaturgul Josep Maria Miro (Spania).

Un element definitoriu al FILIT este Noaptea Albă a Poeziei, unde peste 50 de poeți și actori vor face lecturi publice, iar Centrul Cultural Subcarpați se va angrena într-un dialog muzical-literar cu publicul, ce va țese poezia, cuvântul, tradiția și muzica, totul sub un îndemn adresat tinerilor pentru a citi, a scrie și a crea.

FILIT, cel mai mare festival de acest gen din Sud-Estul Europei, se va desfășura în perioada 26 - 29 septembrie 2024.

Participarea la Serile FILIT este gratuită, prin completarea formularului aferent evenimentelor, în limita locurilor disponibile.

În cadrul acestui eveniment veți mai descoperi o serie de ateliere ( atelier de creare a propriilor povești, atelier de scriere caligrafică cu pană și cerneală, atelier de realizare a unei cărți ilustrate, atelier de modelare a cărților din lut și scrierea hieroglifelor, scrierea motto-urilor pe sacoșe de pânză și caiete, atelier de scriere creativă pentru elevi), de dezbateri dedicate literaturii, proiecții de film. Aici găsiți detalii despre toate manifestările din cadrul FILIT.

Joi, 26 septembrie, de la ora 18:15, TVR Internațional transmite în direct, simultan cu TVR Moldova, acest eveniment.

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Maria Chiriţă: „Când ajung la mine în oraș, e o atmosferă foarte, foarte frumoasă!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...