loader
Foto

”Dialoguri academice” cu teologul și filosoful Wilhelm Dancă

TVR Cultural şi Academia Română vă invită, începând de duminică, 20 octombrie, ora 13:00, la un nou sezon al emisiunii "Dialoguri Academice", emisiune moderată de domnul Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române.

 

Primul invitat al celui de-al patrulea sezon este teologul şi filosoful WILHELM DANCĂ.

Absolvent, în 1986, al Institutului Romano-Catolic din Iaşi, WILHELM DANCĂ este hirotonit preot în acelaşi an. În anul 1996, WILHELM DANCĂ a obţinut titlul de Doctor în Filosofie, calificativul "Summa Cum Laude" la Universitatea Pontificală Gregoriană din Roma. În timpul studiilor de doctorat, a lucrat ca redactor la Radio Vatican.

(w882) captură 7

După finalizarea studiilor de doctorat, preotul WILHELM DANCĂ s-a întors în România şi a activat ca lector, conferenţiar şi profesor universitar la Institutele Teologice Romano-Catolice din Iaşi şi din Bucureşti şi ca Rector al Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif“ din Iași si al Institutului Teologic Romano-Catolic din București.

WILHELM DANCĂ este abilitat din 2005 în domeniul filosofiei, iar din anul 2016 în cel al teologiei.

(w882) captură 2

A condus instituţii filosofice, teologice şi culturale la nivel naţional şi internaţional şi a desfăşurat o bogată activitate publicistică în domeniile filosofiei, teologiei și studiilor religioase, concretizată în 12 volume de autor, 7 cărți de autor-coordonator și peste 200 de articole și studii în limba română și în limbi străine, publicate în țară și în străinătate.

(w882) captură 4

Din 2012, WILHELM DANCĂ este profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti, iar din 2013 este membru corespondent al Academiei Române.

În 2017, a fost ales membru al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg.

(w882) captură 1

WILHELM DANCĂ a fost decorat, în anul 2004, cu Ordinul Meritul Cultural, în grad de Ofiţer, Categoria G - "Cultele", iar în 2016 a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios, în grad de Cavaler.

(w882) captură 5

PROGRAM DIFUZARE:

TVR CULTURAL - DUMINICĂ, ORA 13:00/  LUNI, ORA 15:00

TVR INTERNAŢIONAL - LUNI, ORA 01:00 (ora României)

***

PRODUCĂTORI - ADINA TODERAŞCU, DANIEL PARASCHIV

 

 

 
„Deceniul ascuns: mărturii din România anilor '80”, în premieră la TVR Cultural

Din 19 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, seria documentară „Deceniul ascuns” ne propune o analiză a României anilor '80, cu ...

„Omul și timpul”, un nou sezon la TVR Cultural

„Omul și timpul”, un nou sezon la TVR Cultural

publicat: Vineri, 18 Octombrie 2024

Rafael Udrişte, alături de invitatul său, profesorul Ion Scurtu, reputat istoric, propune în deschiderea noului sezon al emisiunii „Omul şi ...

Când via are suflet, vinul are calitate

Când via are suflet, vinul are calitate

publicat: Joi, 17 Octombrie 2024

Vinul bun este ca o operă de artă, ne spun realizatorii emisiunii ”Ferma”.  Din respect pentru tradiție, cu pasiune pentru diversitatea aromelor ...