loader
Foto

Terapia cu delfini

Din anul 2004, în insula Curaçao funcţionează un centru de terapie cu delfini, unde persoane cu diverse dizabilităţi de tip fizic sau mental vin cu regularitate. Cinci delfini ajută pacienţii să-şi regăsească pofta de viaţă. Este unul dintre principalele scopuri ale acestui tip de terapie, a cărui eficacitate nu a fost recunoscută încă de comunitatea ştiinţifică.

 

Programele de reabilitare se bazează în primul rând pe faptul că delfinii sunt ființe extrem de inteligente și intuitive, fapt care le permite să creeze rapid conexiuni cu oamenii.

Împreună cu ei sunt terapeuți calificați și traineri care ajută, de asemenea, în procesul de recuperare. Aceste tipuri de programe oferă în primul rând o doză bună de încredere și motivație pacienților și blândețea delfinilor contribuie semnificativ la starea lor de bine.

Prezența delfinilor poate ajuta la eliminarea stresului, reducerea anxietății, depresiei; terapia cu delfini s-a dovedit eficientă și în cazul copiilor cu autism sau care au probleme de învățare, dificultăți de concentrare sau chiar de vorbire.

Documentarul din seria 360 Geo ”Curaçao-terapia cu delfini” (Curaçao, des dauphins thérapeutes, Franţa-Germania, 2021) realizat de Holger Riedel și Nazan Sahan va fi redifuzat la TVR 2 luni, 7 octombrie, de la ora 11:00.

Foto: Scheffan / Shutterstock photo/ Dolphin smiling in the Caribbean

 
Campania Televiziunii Române „Împreună facem bine!”, în emisiunea „Prim plan”

Joi, 3 octombrie, de la ora 21:00, Ştefan Onică şi Roxana Zamfirescu vor dezbate alături de invitaţi bilanţul final al campaniei umanitare ...

Muzica internaţională şi tinerii interpreți, pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...

Cariere de succes: Mihaela Dinklage, profesor în Germania (II)

Profesor de matematică, germană și etică în Germania, editor de manuale școlare pentru învățarea limbii germane, traducător al unor romane de ...