loader
Foto

Cum rămânem oameni, într-o lume atât de... inteligentă? Răspunsuri - vineri, la „Forţa ideilor”

RECOMANDARI

De la roboți care răspund la întrebări, până la AI care creează lecții personalizate, viitorul sună... smart! Provocarea ar putea fi adaptarea la nou, păstrându-ne, în acelaşi timp, umanitatea. Vineri, 13 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 2

 

La TVR 2, continuă seria de ediţii speciale dedicate evenimentului „Dare to Learn!” („Îndrăzneşte să înveţi!”) – locul unde educația întâlnește inteligența artificială. Anca Mazilu şi Codruţ Pînzaru ne invită să urmărim cum tehnologia de mâine transformă învățarea de astăzi. Pentru că educația nu e doar ce învățăm, ci cum transformăm! Un episod al emisiunii „Forţa ideilor” plin de idei fresh, insight-uri captivante și, desigur, un strop de umor, se vede vineri, 13 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 2.

Cami Anderson: „Dacă vrem să schimbăm lumea, poate că tot ce trebuie să facem e să începem cu o clasă, o idee și multă determinare.”

Lider vizionar în educație și, probabil, singura persoană care poate face reforma școlară să pară o aventură palpitantă, Cami Anderson și-a dedicat cariera transformării în educație. Cami a petrecut mai bine de 30 de ani luptând cu sisteme și politici învechite pentru a impulsiona schimbarea. În acești ani, și-a asumat roluri diverse, de la profesor, la director executiv și la administrator de sistem.

Specialista intervievată de Codruţ Pînzaru la „Forţa ideilor” este ea însăşi o adevărată lecție despre curaj, creativitate și puterea de a provoca sistemele vechi. Ea spune că educația de mâine nu înseamnă doar tehnologii noi, ci și abordări care pun elevul în centru, cu empatie și inovație.

(w882) Codrut Pin

Peter Senge: „Când vom distruge iluzia că lumea este creată din forţe fără nicio legătură între ele, vom putea începe să construim organizaţii care învaţă.

Expert în management și autor al conceptului de învățare organizațională, Peter Senge este autorul mai multor metode şi bestseller-uri despre cum putem construi sisteme care învață și evoluează continuu. El a demonstrat în ultimele decenii cum gândirea sistemică poate redefini viitorul.

Înainte de a deveni cunoscut ca expert în învățare organizațională, Peter Senge a fost un mare pasionat de jocuri de echipă. Îi place să compare organizațiile cu echipele de sport – pentru a câștiga, trebuie să înveți să joci împreună, nu doar să te concentrezi pe performanța individuală. Un concept simplu, dar extrem de puternic pentru succesul oricărei echipe!

(w882) Anca Mazil

„Deci, dacă vrem să creăm o lume mai echilibrată și inovativă, trebuie să învățăm să vedem legăturile între oameni, idei și sisteme. Poate că educația de mâine nu este despre ce știm, ci despre cum învățăm împreună și ne adaptăm constant la schimbare. Urmăriţi noua ediţie a emisiunii Forţa ideilor, veţi vedea că viitorul educației e plin de surprize, iar noi abia am început să descoperim ce putem face cu el!”, ne îndeamnă realizatoarea Anca Mazilu.

Învățarea nu se oprește niciodată, iar ideile mari vin din locurile cele mai neașteptate. Despre aceasta aflăm mai multe vineri, 13 decembrie, de la 17.00, în ediţia a treia a celei mai recente emisiuni de la TVR 2, „Forţa ideilor”.

Emisiunea este realizată de jurnaliştii Anca Mazilu şi Codruţ Pînzaru, sub coordonarea producătoarei Mihaela Crăciun.

 
’’Când Îngerul îşi face simţită prezenţa, clipa devine unică, nu are de-a face cu Timpul’’ - Elena Hariga

Elena Hariga este o sculptoriţă în al cărei atelier am înţeles însemnătatea ’’Timpului ce se scurge într-o neliniştitoare linişte’’. A absolvit ...

"M-am născut să câștig, nu să exist"

publicat: Joi, 12 Decembrie 2024

"M-am născut să câștig, nu să exist", mărturisește Gheorghe Hagi, liderul generației de aur din fotbalul românesc. Această mentalitate de ...

Cum rămânem oameni, într-o lume atât de... inteligentă? Răspunsuri - vineri, la „Forţa ideilor”

De la roboți care răspund la întrebări, până la AI care creează lecții personalizate, viitorul sună... smart! Provocarea ar putea fi adaptarea la ...