loader
Foto

Cap compas: Orașul podurilor

RECOMANDARI

Da Nang este incontestabil un vad în care se întâlnesc felurite lumi. Poți cauta contemplarea însailată cu emoția, materia în diferite forme începând de la lucruri pragmatice pănă la idealizări spiritualizante, freamătul necontenit al orașului care nu doarme niciodată și mai ales colțuri de paradis care se încheagă aici într-o hartă a superlativelor.

 

Metropola Da Nang  nu te lasă să pleci dar nici să stai într-un loc. Este practic vorbind acea invitație în mai multe dimensiuni care odată despăturita oferă după fiecare chip o nouă cale ca într-un joc al cărui început îl știi iar finalul deși imprevizibil este fericit.

(w882) cap compasDansul dragonului este un fel de la revedere a șederii tale în Da Nang

Performanțele artiștilor sunt remarcabile. Se mișcă repede, stăpânind deplin magnificul dragon. Este prag de sărbătoare.

(w882) cap compasOrașele vietnameze sunt, fără îndoială, dominate de motoretele și scuterele care străbat străzile fără-ncetare. Este fascinant să vezi cum  sunt folosite în cele mai surprinzătoare moduri: de la transportul întregii familii, incluzând și animalele de companie, până la livrări de marfă.

(w882) cap compasGeografic și istoric, Vietnamul se caracterizează printr-un cumul cultural și civilizațional care a condus în sute de ani de evoluție la identitatea din zilele noastre. Nu poți înțelege prezentul dacă nu răsfoiești filmele trecutului.

(w882) cap compasÎn fiecare regiune, călătorul descoperă noi fațete, noi povești și noi aventuri. Este un loc care invită la explorare, la îmbrățișarea noului, dar și la respectarea vechiului, aspecte care definesc esența armonioasă a țării.

Vietnamul, o țară încărcată de istorie, frumusețe naturală și bogăție culturală fascinantă, se întinde mii de km de-a lungul coastei de est a Peninsulei Indochineze.

(w882) cap compasDeși transformările rapide ale peisajului urban pot crea contraste vizibile între vechi și nou, esența arhitecturii vietnameze rămâne neschimbată.

Fie că este vorba despre un sanctuar ascuns în mijlocul orașului, de o casă tradițională pe piloni sau de un zgârie-nori modern, fiecare structură povestește o frantura din istoria și cultura fascinantă a Vietnamului.

Toate aceste construcții sunt impresionante, însă niciuna nu își găsește similarități cu Podul Dragonului.

(w882) cap compasEleganța arhitecturală a Pagodei Linh Ung este o fuziune a elementelor de design moderne cu cele  tradiționale, o sinteza culturală tipică edificiilor sacre vietnameze.

Influențat atât de estetică contemporană, cât și de arhitectura budistă clasică, întreg complexul de pagode este mărginit de o intrare impunătoare cu trei porți, o sală principală pentru rugăciuni și grădini amenajate meticulos care sporesc atmosfera spirituală. Fiecare structură din complex este construită special pentru a crea un sentiment de liniște și pietate.

Sezon Nou

Credit FOTO: Elena Dinu
Producător: Elena Dinu

Cap compas: Orașul podurilor, sâmbătă, 12 aprilie, ora 17:30, TVR 2 și TVR+

 
Ana Blandiana, la „Rețeaua de Idoli”: „Noțiunea de celebritate nu mi se potrivește!”

„Reţeaua de Idoli” continuă sezonul în zona online cu o doamnă puternic implicată în viața civică: poeta Ana Blandiana, luni, 21 aprilie, de la ...

În culisele „TOP INVERS - EROII COMEDIEI” - o emisiune săptămânală de satiră și umor, în premieră la TVR 1

Alături de cunoscuți actori de comedie, Toni Grecu revine pe micul ecran în prima zi de Paște, duminică, 20 aprilie, de la ora 20.30. În noul ...

„Mulțunesc, Anne! Laeso e muzica mea”... când pictura şi muzica dau naştere unui documentar poezie

O reîntâlnire între Adrian Mardan, compozitor și profesor de chitară din Timișoara și Anne Julie, pictoriță și creatoare de pipe din Danemarca. ...