De ce nu și în România? Așa s-a întrebat Sebastian privind podgoriile nesfârșite ale regiunii Bolzano din Alpii tirolezi. În Merano, un orășel înconjurat de munți, unde Austria întâlnește Italia, Sebastian a descoperit o lume fascinantă.
Clima mediteraneeană cu veri fierbinți și ierni blânde, solurile minerale, pantele răsfățate de soare ale regiunii compun terroir-ul perfect pentru a produce vinuri desăvârșite.
În 2011, Sebastian culegea primii struguri din podgoria plantată de el între dealurile dulci ale Botoșanilor. De atunci creează vinuri artizanale.
La poalele Alpilor, Oana a făcut cunoștință cu bucătăria tiroleză. Povești de dragoste suprapuse, căci așa cum vinul și gastronomia fac pereche indestructibilă, Sebastian și Oana se completează în cuplu și un lucru e sigur: la masa familei Jitariu, deliciile făcute de Oana, vor fi mereu însoțite de vinul perfect.
Pentru că familia Jitariu ”cultivă gustul bun și crede cu tărie în agricultura ecologică și durabilă.”
Urmăriți pe TVR 2 o altă Călătorie cu gust la Slănic Moldova joi, 20 februarie, de la ora 16:30, la ”România…în bucate” - de la TVR Iași (redifuzare din 28 noiembrie 2024).
Descoperiți mâncăruri mocănești din zona montană a judetului Bacău: tocană de berbecuț la jar, pastramă de oaie, clătite cu urdă și mărar. Condimentul principal este o drumeție pe Muntele Bolovanu.
Emisiune realizată de TVR Iaşi
Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene