loader
Foto

Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

RECOMANDARI

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat specialităților din Runcu, Gorj.

 

În acest episod, Constantin Lătărețu prezintă două preparate tradiționale: storceag de cegă și tocăniță de mistreț la ceaun.
.

.
Storceag de cegă este o supă bogată, preparată cu pește din specia cegă, ingredientele fiind atent selectate pentru a reda autenticitatea acestui preparat.
.
(w882)Tocănița de mistreț este un fel principal savuros, gătit lent, pentru a spori aromele cărnii de mistreț, adesea asociat cu legume proaspete și condimente. Preparatul este adesea servit cu mămăligă sau pâine de casă, oferind o experiență culinară memorabilă.
.
Runcu, cu tradițiile sale gastronomice, se dovedește a fi un loc ideal pentru degustarea acestor bunătăți, iar emisiunea aduce în prim-plan nu doar rețete, ci și povești despre oameni și locuri care fac parte din istoria culinară a României.

 
„Oedipe”, sub bagheta lui Tiberiu Soare, și spectacole de muzică clasică și arte vizuale, între atracțiile Festivalului „Enescu” 2025

Peste 4.000 de artiști vor fi prezenți la București, între 24 august și 21 septembrie, cu ocazia celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului ...

Despre Iuliana, cu drag...

Despre Iuliana, cu drag...

publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2025

Gânduri frumoase şi vorbe alese merg către vedeta TVR la aniversarea celor 25 de ani de carieră în televiziune. Ultima parte a „Galei Iuliana ...

Eșecul și lecțiile lui: Cum te ajută greșelile să ajungi la succes

Într-o lume obsedată de premii și câștiguri, concentrată pe triumf rapid, uităm să învățăm din greșeli și să avem răbdare cu noi. Asta dacă ...