loader
Foto

Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ani, actorul spune că a fost impresionat de suferinţele celor care şi-au pierdut gospodăriile în urma inundaţiilor din judeţele Galaţi şi Vaslui şi vrea prin donaţiile sale să le aducă puțină alinare.

 

“Se pare că în asemenea momente oamenii devin mai înţelegători faţă de aproapele lor şi este firesc. Pentru că nu poţi trece nepăsător pe lângă cineva care are un necaz. Nu poţi să nu încerci să ameliorezi dezastru. Şi ce necaz s-a abătut asupra lor, săracii! Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune. Dacă ne lipseşte această bogăţie este groaznic!”, a spus Andrei Ionescu, actor și scriitor.

Cu o bogată experienţă de viaţă, bărbatul spune că niciodată nu a rămas indiferent la suferinţele celor din jurul său şi crede că, deşi trăim într-o lume agitată, “există suflete care nu pot sta fără să întindă o mână celor care trec prin asemenea situaţii, chiar dacă oamenii au devenit, se pare, puţin mai egoişti”.

(w882)

În cei 97 de ani de viaţă, actorul şi-a amintit că a mai trăit momente asemănătoare, când valurile de inundaţii au transformat România într-o mare de noroi. Şi atunci, oamenii din familia sa s-au implicat şi au încercat să ajute.

“Îmi aduc aminte că cineva din familia soţiei mele, era italian, dar se născuse în România, a fost atât de impresionat încât, pe lângă donaţia personală, s-a întâlnit în Italia cu prieteni ai României şi a adunat în jur de 400.000 de dolari pe care i-a donat ţării noastre. Şi atunci a fost dezastru!".

Impresionat de ceea ce a văzut în Telejurnale, Andrei Ionescu a decis să fie parte a campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. “Înţeleg nevoia acută a celor care se află într-o asemenea situaţie. Şi, din puţin sau mai mult, cum are fiecare, vreau să dăruiesc şi să ajut într-un fel la alinarea suferinţelor. Pentru mine, cel mai fericit moment este când dăruiesc. Am avut norocul, de multe ori, să fiu acolo unde trebuia, când cineva era într-o situaţie cum este acum. Sper ca oamenii să se solidarizeze în acest nefericit moment”.

(w882)

Alături de soţia sa, Andrei Ionescu a trăit o iubire cât o viaţă - 67 de ani. “Am avut o viaţă frumoasă. Nu a fost o zi în care să nu râdem. A fost frumos, în ciuda celor care se întâmplau în jurul nostru. Oamenii pot să fie fericiţi, dacă au această vocaţie. Pentru că fericirea este o vocaţie!”

Întrebat dacă în lunga căsnicie cu Ileana Stana-Ionescu a avut ocazia să facă bine celor din jur, Andrei Ionescu a răspuns fără să stea pe gânduri: “Cred că de mai multe ori! Vă spuneam că am avut norocul să fiu acolo unde trebuia. La Piatra Neamţ, am salvat de la înec doi copii, de 6-7 ani. Veneau de la grădiniţă şi pe râul din localitate era un zăgaz, la care se dădea drumul din când în când. Am fost acolo în secunda în care s-a dat drumul şi a venit un val de doi metri. Copiii erau într-o căruţă. Am reuşit să-I prind din zbor şi să-i ţin până când apa a scăzut. A fost ca o minune!”.

(w882)

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...