loader
Foto

„Afacerea de succes este cea care face nu cei mai mulţi bani, ci cel mai mult bine!” – „Pur şi simplu. Picătura de sustenabilitate”, sezon nou la TVR 1

Mona Nicolici continuă la TVR 1 proiectul-manifest „Pur și simplu. Picătura de sustenabilitate”, o emisiune despre ceea ce trebuie să facem şi cum ar trebui să ne schimbăm mentalitatea dacă vrem ca Pământul să rămână o casă primitoare și pentru generațiile viitoare.

 

În fiecare zi de vineri, de la ora 19.30, la TVR 1 reînvățăm să trăim „Pur și Simplu” și adăugăm o  „Picătură de Sustenabilitate” în oceanul de informații al lumii de astăzi. Mona Nicolici descoperă pentru telespectatori proiecte, asociații, instituții și companii care sunt pionieri în implementarea de soluții pentru un viitor mai durabil, adevărate modele de bune practici și sustenabilitate.

Ediție de ediție, în numai 10 minute, telespectatorul descoperă proiecte fascinante și povestea din spatele lor, dar și obiectivele de dezvoltare durabilă pe care acestea le ating. Echipa „Pur şi simplu. Picătura de sustenabilitate” se întâlneşte cu iniţiatorii proiectelor care reprezintă „o picătură de sustenabilitate” în lumea de astăzi: fie că este vorba despre apă, aer, sol, culturi sau materiale reciclabile. Mona Nicolici discută cu inițiatorii proiectului, află povestea din spatele lui, stadiul şi impactul asupra comunității.

Prima ediție a celui de-al doilea sezon ne-a dus în lumea teatrului, pentru a discuta de inovație în industriile creative. Proiectul Teatrului Țăndărică - „Introducing MetaPuppet” - a apărut din dorința de a revoluționa procesul de creație și de producție în spectacolul de teatru de animație. Dacă până acum erau folosite numai materiale precum buretele, lemnul ori polistirenul, care au o durată de fabricație foarte mare, implică multă resursă umană și costuri ridicate, începând cu anul 2022, la Teatrul Țăndărică au avut loc primele două spectacole produse cu ajutorul tehnologiei de printare 3D.
Cu acest proiect, Teatrul de Animație Țăndărică a câștigat titlul de „Campion al dezvoltării durabile în domeniul de producție și consum responsabile” pentru categoria Administraţie, la Gala Dezvoltării Durabile.
Povestea acestui proiect i-a fost dezvăluită Monei Nicolici chiar de către Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică.

(w882) Pur si sim

În cea de-a doua ediţie, pe care o putem urmări la TVR 1 vineri, 18 octombrie, de la 19.30, Mona Nicolici ne vorbeşte despre întreprinderile sociale, întreprinderi menite să ajute, să găsească soluţii pentru oamenii din comunităţile vulnerabile. Ce fel de activităţi desfăşoară 4 astfel de întreprinderi sociale reunite sub umbrela „Ateliere fără frontiere” – Bio&Co, Educlick, Remesh şi Logietic – aflăm în noul episod „Pur și simplu. Picătura de sustenabilitate”, la TVR 1.

Va fi încă o ocazie de a ne convinge că „afacerea de succes este cea care face nu cei mai mulţi bani, ci cel mai mult bine”.

 
Cariere de succes - Victor Filote: ce înveți este infinit mai valoros decât ce deții

Absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management din București, și al unui masterat în managementul afacerilor, Victor ...

Trei decenii și jumătate de libertate: „România face bine”

Campania „România face bine!” debutează la TVR 1 miercuri, 16 octombrie, printr-o gală trasmisă în direct de la ora 21.00. Mihaela Crăciun şi ...

Conferințele Operei: Despre foloasele și pierderile pe care ni le aduce progresul, cu filosoful Mircea Flonta

Academicianul Mircea Flonta, profesor emerit la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, deschide, în 8 noiembrie, noua serie ...