loader
Foto

Galerie foto

Actrița Catrinel Dumitrescu deschide un nou sezon „Reţeaua de Idoli”

Din 22 octombrie, realizatoarea Irina Păcurariu ne invită la TVR 2 în fiecare luni, de la ora 21:00, la un dialog sincer și emoționant cu celebrităţile, pentru a cunoaşte personalităţi diverse cu amintiri şi poveşti de viaţă.

 

„Reiau Rețeaua de Idoli cu invitați care n-au nevoie de nicio prezentare. Majoritatea au un nume care face istorie într-un domeniu anume. După mai mult de 100 de ediții de la debutul acestui proiect, rămân la fel de sedusă de naturalețea și generozitatea acestor oameni care inspiră și au puterea de a motiva”, spune Irina Păcurariu.

Printre personalitățile invitate în sezonului cu numărul unsprezece „Rețeaua de Idoli” se numără gimnasta Ana Maria Bărbosu, actrița Ofelia Popii, artistul Mircea Cantor sau „magicianul” Marian Râlea.

Prezență elegantă, discretă și carismatică, actrița Catrinel Dumitrescu este invitata Irinei Păcurariu în prima ediție a toamnei luni, 22 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 2.

E suficient să spui „Buletin de București”, pentru ca filmul memorabil al anilor `80 să readucă în memorie numele lui Catrinel Dumitrescu. Cu toate acestea, întâlnirea cu echipa „Rețeaua de Idoli” a avut loc la teatru, loc pe care actrița îl consideră a doua sa casă.

(w882) TVR

„Începem luni, 22 octombrie, cu Catrinel Dumitrescu, o doamnă foarte specială, proaspătă posesoare a unui premiu de excelență care îi onorează cariera începută când era elevă şi a fost distribuită într-o montare a lui Alexandru Tocilescu. Mare parte din viața actriței Catrinel Dumitrescu a fost trăită pe o scenă. Brăila, Cluj, apoi Teatrul Nottara din București, care a devenit a doua ei casă.

Cu filmul „Buletin de București”, unde interpretează o proaspătă absolventă de facultate care încearcă să facă rost de un buletin pentru a rămâne în Capitală, un hit care a adus aproape 4 milioane de spectatori în cinematografe, a câștigat notorietatea. De curând, a primit la TIFF premiul de excelență. Cu toate acestea ii place să spună că rămâne mai ales om de teatru, deși, aș adăuga eu, unul care a avut o viața ca-n filme”, a mai spus realizatoarea emisiunii „Rețeaua de Idoli”.

(w882) TVR

Catrinel Dumitrescu a fost remarcată încă din liceu, pe vremea când frecventa un cerc de teatru. Regizorul Alexandru Tocilescu a distribuit-o în spectacolul „Svanevit” de August Strindberg, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. Apoi, a intrat din prima la secția de actorie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, la clasa lui Octavian Cotescu. Din 1990 este angajată la Teatrul Nottara, iar în 2002 a primit Ordinul Național pentru Merit, în grad de Cavaler, pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc.

„Meseria mea a fost singura oază de aer, lumină și verdeață. Ne bucurăm de afecțiunea publicului, pentru că se simte. În curând, urmează să se sărbătorească 75 de ani de teatru brăilean „Maria Filotti”. Am fost invitată și m-am minunat când am realizat că premiera cu „Svanevit” a avut loc exact în momentul în care Teatrul „Maria Filotti” din Brăila aniversa 25 de ani. Asta înseamnă că au trecut 50 de ani... nu știu... unde sunt? Nu i-ați văzut, că eu habar nu am când au trecut...”, spune Catrinel Dumitrescu.

La întâlnirea cu „Rețeaua de Idoli”, actrița, care de curând a aniversat 68 de ani, a vorbit despre carieră, spectatorii pe care adoră să îi facă să râdă, dar și să-i emoționeze sau despre familie și amintiri. Nu au lipsit momentele amuzante, precum sfaturile pe care le primea în școală de la profesorul de matematică sau destăinuirile despre cum poți să îți construiești singur zilele senine.

„Îmi fac fiecare zi să merite să fie trăită. Așa cum am avut în viață și în carieră un bun început, încerc să dau un bun început fiecărei zile. Cu lucruri mici, tabieturi, cu o rugăciune, hrănind cățeii, cu întâlniri în parc cu persoane plăcute, a căror mesierie nu o știu. Acolo suntem doar mame ale unor căței, e o lume plăcută, curată și senină. E adevărat că și oamenii se aleg între ei, cum se împacă cățeii, ne împăcăm și noi. Eu folosesc tactica „melcului agresat” și stau în lumea mea ca să pot să exist senin. Cât pot”, a adăugat actrița Catrinel Dumitrescu.

 
Actrița Catrinel Dumitrescu deschide un nou sezon „Reţeaua de Idoli”

Din 22 octombrie, realizatoarea Irina Păcurariu ne invită la TVR 2 în fiecare luni, de la ora 21:00, la un dialog sincer și emoționant cu ...

„Mic Dejun cu un Campion” revine cu al XX–lea sezon

„Mic Dejun cu un Campion” revine cu al XX–lea sezon

publicat: Vineri, 18 Octombrie 2024

Invitatul Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 10:00, în deschiderea noului sezon „Mic Dejun cu un Campion”, la TVR2, este ...

Magia călătoriilor în jurul lumii, la TVR 2

Magia călătoriilor în jurul lumii, la TVR 2

publicat: Vineri, 18 Octombrie 2024

Noi lucruri de aflat, locuri de descoperit, oameni de cunoscut prin reportajele din seria 360 Geo. De la cele mai căutate zone pentru scufundări ...