loader
Foto

Răzbunarea haiducilor, la TVR1 | VIDEO

Pe 20 august, ora 21.00, la TVR1 vedem al treilea film din seria Haiducilor - „Răzbunarea haiducilor”.

 

„Răzbunarea haiducilor”, în regia lui Dinu Cocea și după un scenariu de Eugen Barbu, Nicolae Paul Mihail și Mihai Opriş este un film pentru toată familia, cu toate ingredientele necesare unei seri reușite de sâmbătă.

Din distribuție fac parte Toma Caragiu, Marga Barbu, Jean Constantin, Colea Răutu, Elisabeta Jar, Marin Moraru, Draga Olteanu Matei, Ernest Maftei etc.

Muntenia, începutul secolului XIX, în plină epocă fanariotă. După mazilirea soțului ei, Doamna Haricleea Hangerli vrea să ajungă la Stambul, împreună cu bijuteriile cumpărate din banii furați de la boieri, pentru a unelti ca fiul ei să fie numit domnitor al țării. Ea se îmbarcă pe o corabie, dar este ucisă pe drum. Între timp, pentru a reintra în grațiile sultanului, Pazvanoglu, Pașa din Vidin, decide să-i ducă acestuia copii răpiți din satele românești de pe malul Dunării.

(w882)

Scene de luptă pe mare și pe uscat, între români și turci. Răpiri și recuperări. Trădări și răsturnări de situație. Femei frumoase, bărbați puternici și carismatici, replici iscusite, haioase, cool„Îmi plac oamenii care vorbesc puțin și, dacă se poate, deloc”„Bună ziua ți-am dat, belea mi-am căpătat”„Eu cu flinta vorbesc”, „Limba ne-a fost dată ca să tăcem cu ea”.

(w882) 5

Corabia pașei este sabotată de haiduci, iar copiii sunt transbordați pe o altă corabie, furată de haiducii lui Amza. În final haiducii reușesc să-i ducă pe copii în satele de unde fuseseră furați.

„Curat haiducesc, al treilea film al serialului este cuceritor, plin de dinamism, trepidant”, spunea Mircea Iorgulescu într-o cronică de film, după lansarea, în 1968, a filmului „Răzbunarea haiducilor”, despre care considera că „îşi depăşeşte categoric antecesorii”. „Răzbunarea haiducilor este o garanţie şi o promisiune totodată pentru seriile care îi vor urma. Pentru că filonul cinematografic din care se trage este, practic, inepuizabil”, mai spunea criticul.

(w882)

Corabia pe care s-au făcut filmările a fost proiectată, construită și condusă de căpitanul de cursă lungă Marin Deboveanu, fost comandant pe navele companiei Navrom, cu care a străbătut toate oceanele lumii. Marin Deboveanu a proiectat și construit, de asemenea, și corăbiile din alte producții cinematografice, printre care celebra goeletă „Speranța” din serialul „Toate pânzele sus”.

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...