loader
Foto

Galerie foto

Radu Afrim, un regizor original și provocator

Regizorul Radu Afrim este un mare apărător al scrisului contemporan, îndrăgit de publicul tânăr pentru stilul său revizionist colorat, original, nonconformist și provocator care zguduie tradițiile dramatice și este cel care a reușit să aducă „underground-ul” la Teatrul Național din București.

 

Invitatul Irinei Păcurariu la „Rețeau de Idoli” este considerat unul dintre cei mai talentați regizori de teatru din Europa. Spectacolele sale au câștigat zeci de premii și distincții, iar biletele pentru ele se epuizează imediat ce sunt puse în vânzare.

Noncoformist, de peste 20 de ani regizorul Radu Afrim își fascinează publicul cu spectacole în care amestecă teatrul cu muzică, dans, poezie și proiecții video. Este unul dintre cei mai sofisticați regizori de teatru europeni, dar și unul dintre cei mai controversați regizori români. După licența universitară în Litere (1995) și Teatru (2000) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Radu Afrim a început să regizeze și activitatea sa a fost distinsă, în doi ani consecutivi, cu Marele Premiu al Festivalului Grange de Dorigny din Lausanne, Elveția.

(w882) Radu Afrim

A fost desemnat cel mai bun regizor de trei ori, de UNITER, Uniunea Teatrală din România, pentru „Tihna” după Attila Bartis (compania „Tompa Miklós“, Teatrul Național Târgu-Mureș, 2015), pentru „Joi mega Joy” a lui Katalin Thuroczy, la Teatrul Odeon din București (2007) și pentru „Plastilina”, de Vasili Sigariov, la Teatrul „Toma Caragiu“ Ploiești (2006). În 2008, Radu Afrim a câștigat și „Coup de Coeur de la Presse” (premiu decernat de presă) la Festivalul „Off” de la Avignon, pentru piesa lui „Mansarde à Paris. Les détours de Cioran”, de Matei Vișniec.

(w882) Radu Afrim

„Când se anunță un spectacol semnat de regizorul Radu Afrim biletele se epuizează în câteva minute, indiferent de orașul sau mărimea sălii unde se joacă. Ultimele premii UNITER le-au primit teatre care i-au jucat montările și chiar în ultimii doi ani marile premii i s-au datorat. „Radu Afrim era un saltimbanc care gravitează între diverse spații și teme pe care le transformă în montari teatrale memorabile. L-am urmărit în timpul repetițiilor pentru ultima sa premieră pe care o pregătește la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași: Zi de bucurie și interviul cu el este, la fel ca toate conversațiile cu creatori de asemenea forță, o evadare”, spune realizatoarea Irina Păcurariu.

(w882) Radu Afrim

Urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Rețeau de Idoli”, miercuri, 4 decembrie, de la ora 19.00, la TVR Internațional.

Credit foto: Arhiva emisiunii „Rețeau de Idoli”/Irina Păcurariu

Realizator: Irina Păcurariu

 

Logo

 
Cum pot gestiona sportivii anxietatea pentru performanțe optime

Sportivii se confruntă frecvent cu stări de anxietate în momentele de presiune, ceea ce le poate afecta negativ performanțele.

Cele patru mari complexe mitologice prin care seduce Călin Georgescu. Politologul Daniel Șandru (IICCMER): Se dă o aură de certitudine științifică unor lucruri care sunt complet iraționale

„Există cicluri istorice și cred că revenim la o idee pe care am mai anunțat-o: secolul XX, din păcate, nu s-a terminat.Trăim în continuare în ...

TVR a transmis celor doi candidaţi două variante de format pentru ediţia specială „Preşedinte pentru România 2024”

Televiziunea Publică solicită candidaţilor la alegerile prezidenţiale Elena Lasconi şi Călin Georgescu să comunice în cursul zilei de astăzi, 4 ...