loader
Foto

„Zoopolis” – sau ce fac animalele când nu ştiu că sunt privite

Un documentar în două episoade, difuzat în premieră la TVR 1, dezvăluie detalii incredibile ale comportamentului vieţuitoarelor planetei. „Zoopolis” se vede joi, 28 aprilie, de la orele 22.00 şi 23.00.

 

Niciodată biodiversitatea planetei nu a fost într-un asemenea pericol ca acum, mai ales din cauza poluării fonice și luminoase.

Din Canada până în India, din Australia până în Europa, lockdown-urile impuse de pandemia de COVID-19 au oferit naturii o şansă fără precedent, de a recupera ceea ce oamenii i-au confiscat. În timp ce animalele sălbatice au putut să-şi ducă existenţa într-o lume mai liniștită, oamenii de știință au profitat de ocazie pentru a le surprinde pe deplin comportamentele. Și fie că este vorba despre depunerea ouălor broaștelor țestoase, migrația păsărilor sau reproducerea insectelor, efectele pozitive sunt deja vizibile.

(w882) caprioara

(w882) geam

Urmărind experimentele la scară largă lansate în întreaga lume în urmă cu câteva luni, acest film observă ce se întâmplă în sălbăticie când nopțile sunt întunecate și zilele sunt tăcute. Cele două episoade ale documentarului „Zoopolis” (QUAND L’HOMME N’EST PAS LÀ… LES ANIMAUX DANSENT!, Franţa, 2021) se văd la TVR 1 joi, 28 aprilie, de la ora 22.00 (ep. 1 – „În fine, linişte!”), respectiv 23.00 (ep. 2 – „Viaţa de noapte revine la normal”).

(w882) realizator

Realizatori: Thierry Berrod, Sylvie Ruet

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...