loader
Foto

Varujan Vosganian - Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri

La campania „Citeşte Româneşte” -  sâmbătă, 17 mai, de la ora 22.30, la TVR 2.

 

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Varujan Vosganian: „Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri”.

Sâmbătă, 17 mai, de la ora 22.30, după Filmul de Oscar, eseistul Ioan Buduca a prezentat telespectatorilor TVR 2 volumul nominalizat în acest an la secţiunea „Proză”, atât la Gala Premiilor Radio Romania Cultural, cât şi la Premiile revistei Observator cultural.

Jocul celor o sută de frunze cuprinde şase povestiri care vorbesc despre neliniştile, căutarile şi incertitudinile noastre, despre atâtea traume încă nevindecate. Jocul celor o suta de frunze ne previne că, dacă memoria, ca stare de luciditate, nu se regăseste în prezentul şi chiar în viitorul nostru, viitorul nu va fi decât o reîntoarcere în trecut.

Varujan Vosganian este şi prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor şi preşedintele Uniunii Armenilor din România. Lucrările sale includ trei volume de poezie - Şamanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de braţe (2005), precum şi volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Romanul Cartea şoaptelor (2009; ediţia a II-a în 2012) a fost distins cu Premiul „Cartea anului 2009” acordat de revista România literară, Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române (2009), Premiul revistei Convorbiri literare, secţiunea proză (2009), Marele Premiu pentru Proză -Trofeul „Mihail Sebastian”, Premiul revistei Observator cultural, secţiunea proză (2009), şi a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.

TVR 2 a lansat la începutul lunii aprilie campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după filmul de Oscar - o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa. Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post. La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Campania poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...