loader
Foto

"Un Rio formidabil": Cornel Dinu, fundaş central în Echipa de Vis

Cornel Dinu şi-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat luni, 26 mai, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Cornel Dinu este cel de-al optulea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Miodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Cornel Dinu a făcut parte din echipa care a reuşit să iasă cu fruntea sus din grupa de foc de la Campionatul Mondial din Mexic 1970. A fost declarat de 3 ori cel mai bun fotbalist român. A câştigat 6 titluri de campion al României şi 2 Cupe ale României, toate în tricoul "câinilor roșii".

Cariera lui Cornel Dinu a însemnat Dinamo. Născut în acelaşi an cu clubul din Ştefan cel Mare, Cornel Dinu a jucat, a antrenat şi a fost în conducerea câinilor roşii. La Naţională a jucat 75 de meciuri şi a marcat 7 goluri. În 45 de partide a fost căpitanul din teren al tricolorilor.

Cornel Dinu a debutat la Naţională cu Austria, în 1968. Doi ani mai târziu, Dinu se întâlnea faţă în faţă, în preliminariile Campionatului Mondial din Mexic, cu Eusebio, portughezul pe care l-a considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii.

România se califica la Mondial şi avea ghinionul să joace în groapa cu lei, aşa cum o numeau specialiştii.

Unul dintre momentele memorabile ale acelui Mondial îl are în prim plan pe Cornel Dinu. În faţa sa se afla cel considerat de mulţi cel mai bun fotbalist al lumii, Pelé.

România a pierdut acel meci cu 3-2.

Cornel Dinu a jucat 454 de meciuri în prima ligă. A câştigat cu Dinamo 6 campionate şi două Cupe ale României.

După ce a renunţat la cariera de fotbalist, Cornel Dinu a devenit antrenor. Ca tehnician a câştigat alte 6 trofee cu Dinamo Bucureşti, 3 titluri de Campion al României şi 3 cupe.

L-aţi votat pe Cornel Dinu în echipa ideală a României pe care aţi trimite-o la Campionatul Mondial.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...