loader
Foto

Galerie foto

Un nou documentar în premieră la TVR 1: „Prădători moderni: trolii”

Sub protecţia anonimatului oferit de mediul virtual, trolii ajung să-şi terorizeze victimele. Cine sunt aceştia şi cine luptă împotriva lor aflăm vineri, 28 iulie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Revoluţia digitală ne-a transformat lumea. Suntem mai conectaţi ca oricând unul de celălalt în moduri care ni s-ar fi părut imposibile doar cu 10 ani în urmă. Dar, odată cu dezvoltarea platformelor de social media precum Facebook sau Twitter, am devenit vulnerabili în faţa unui nou tip de prădător – trolul de pe internet. Cine este el şi care e motivaţia ce îl împinge să acţioneze aflăm vineri seară, dintr-un nou documentar difuzat în premieră la TVR 1, Prădători moderni: trolii (RISE OF THE TROLLS - Canada, 2016). Producţia ce poartă semnătura regizorului Jonathan Baltrusaitis poate fi văzută de la ora 21.00, pe 28 iulie.

(w882) Trolls10

(w882) Trolls15

Ascunzându-se în spatele anonimităţii, trolii dau frâu liber celor mai întunecate impulsuri, atacând violent pe oricine doresc. Odată devenit ţinta unui trol, ceea ce începe ca o supărare minoră poate deveni un coşmar.

(w882) Trolls40

(w882) Trolls17

(w882) Trolls16

Dar cine sunt trolii şi ce-i motivează? Şi cine va lupta ca să-i împiedice să ne distrugă libertăţile personale ca şi pe cea de exprimare în mediul online? Troli, bloggeri, psihologi, profesori de informatică, scriitori, jurnalişti, experţi criminalişti specializaţi în comunicarea digitală încearcă să dea răspunsuri la nenumăratele întrebări generate de acest nou tip de comportament.

(w882) Trolls29

(w882) Trolls31

(w882) Trolls32

Regia Jonathan Baltrusaitis

Scenarişti: Jonathan Baltrusaitis, Paul Kemp

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.