loader
Foto

Grila de vară la TVR MOLDOVA

Cel mai spectaculos eveniment sportiv al planetei – Jocurile Olimpice Tokyo 2020, documentare de călătorie, emisiuni de colecţie, programe de actualitate, publicistică, filme şi piese de teatru alcătuiesc oferta de programe a TVR MOLDOVA din această vară.

 

De asemenea, campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021 este reflectată printr-o serie de dezbateri, campanii de informare şi alte producţii specifice.

Printre cuvinte” – emisiune care încurajează folosirea corectă a limbii române actuale şi  „Ambasadorii succesului” - o serie de reportaje cu poveşti de succes ale basarabenilor care sunt adevăraţi ambasadori ai Republicii Moldova în lume se vor regăsi în continuare în grila de vară.

Dimineaţa, după linia de publicistică - „Dosar România”, „Destine ca-n filme”, „Memorialul durerii”, „Garantat 100%”, „Ora regelui” – telespectatorii pot urmări magazinul de actualitate europeană „Europa 360°”, realizat de TVR Timişoara în coproducție cu televiziuni publice regionale din Uniunea Europeană, iar de la ora 12.30 - „Drumuri aproape”, o emisiune de călătorie, care promovează locuri şi oameni cu poveşti interesante.

Emisiunea „Matinalii” se va regăsi în grilă cu ediţii de colecţie, cu personalităţi şi evenimente importante care au fost reflectate, de-a lungul timpului, în programul matinal al TVR MOLDOVA– Unirea Basarabiei cu România, Ziua Universală a iei,  Ziua Limbii Române etc.

Emisiunile informative ale TVR MOLDOVA se difuzează de la orele 13.00 (luni-vineri) şi 18.00 (luni-duminică), iar Telejurnalul preluat de la TVR1 poate fi urmărit de luni până duminică, de la orele 14.00 şi 20.00.

Urmează, de la ora 16.00, „Vara Amintirilor”, cu divertisment de calitate din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, iar de la ora 17.00, producţiile de informaţie şi publicistică tradiţionale ale TVR MOLDOVA. Transmisiile directe ale emisiunilor vor alterna cu documentare din seria grupată de producătorul ARTE sub numele „360° - GEO Reportaj”, care prezintă detalii fascinante din viaţa, munca, tradiţiile unor oameni deosebiţi. Echipele de realizatori cutreieră planeta explorând natura, viaţa social-economică şi civilizaţii îndepărtate.

Câştigă România” (ora 21.00) este urmată de „Sinteza ştirilor Zilei” şi de o serie de documentare realizate de France Televisions, pe teme de călătorie şi gastronomie, care  prezintă telespectatorilor patrimoniul unic al zonei arcului mediteranean (Provenţa-Alpi-Coasta de Azur): situri excepţionale, localităţi, oameni deosebiţi.

În timpul weekendului, telespectorii pot urmări producţiile proprii „Lecţia de istorie” şi „Conexiuni”, emisiuni de tip travel, reportaje, documentare, tradiţii, precum şi divertisment de calitate.

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...