loader
Foto

TVR 3 ne dă trezirea... din Răsărit. De luni până vineri urmărim programele matinale de la Chişinău şi Iaşi

Telespectatorii TVR 3 îşi încep ziua cu noutăţi din Republica Moldova: de la 7.00 la 9.00, Alexandrina Vrîncean şi Anatol Guzic ne zâmbesc de la pupitrul „Telematinalului”. Iar Raluca Aftene şi Laura Lucescu ne spun „Ziua bună de la Iaşi!”, la ora 9.00.

 

Ştiri şi utilităţi, dar, mai ales, energie şi bună dispoziţie – astfel ne întâmpină, în fiecare dimineaţă lucrătoare, la TVR 3, prezentatorii emisiunilor matinale de la TVR Moldova şi TVR Iaşi. Formate dinamice şi cu subiecte interesante, cele două programe care pot fi urmărite în direct la TVR 3, de luni până vineri, între orele 7.00 şi 10.00, ne ajută să ne începem ziua informaţi şi cu voie bună.

Tonul pentru o zi bună îl dă „Telematinal”, emisiunea în care Alexandrina Vrîncean şi Anatol Guzic ne oferă, din Chişinău, informaţii proaspete, relevante şi utile din diferite domenii (educaţie, sănătate, cultură, sport, divertisment, meteo, astrologie, obiceiuri, tradiţii, aniversări etc.). Tot aici, cunoaştem oameni talentaţi şi inteligenţi, prin intermediul unor scurte interviuri. Timp de două ore, matinalul TVR Moldova aduce în prim-plan cele mai importante evenimente ale vieţii artistice, sociale, culturale de pe ambele maluri ale Prutului, promovează personalităţile de referinţă ale culturii spaţiului românesc din Basarabia, România şi de peste hotare. Valorile româneşti şi cele europene stau „în capul mesei”.

Echipa de jurnalişti ai studioului TVR din Chişinău, o echipă de profesionişti tineri, tonici, curioşi, dornici să aducă în faţa telespectatorilor un produs mediatic de calitate, ne convinge că dimineţile sunt mai frumoase în compania „Telematinalului”.

(w882) Anatol Guz

La ora 9.00, la TVR 3, Raluca Aftene şi Laura Lucescu ne dau „Ziua bună de la Iași!”. Mai exact, o emisiune matinală, dar care nu te trezește cu noaptea în cap! O cafea proaspătă, energia și buna dispoziție a prezentatoarelor sunt, cu siguranţă, un câştig, atât pentru cei care funcționează bine de la primele ore ale dimineții, cât şi pentru cei care încă se adaptează la lumina zilei... Fiecare zi aduce rubrici diverse şi ştiri din sănătate, sport, arte, cultură, divertisment, implicare socială, actualitate regională și națională.

„Suntem la început, avem planuri mari și îndrăznețe, vom crește frumos! Amândouă ne propunem să fim haioase și spontane, cu întrebări istețe pe vârful limbii, să avem prezență de spirit, să ne exersăm umorul, inclusiv autoironia. Să îi facem pe invitații noștri să se simtă bine cu noi în emisiune și să fim pe placul celor care ne urmăresc - asta își dorește orice om de televiziune, la urma urmei”, spune Raluca Aftene.

La rândul ei, Laura Lucescu adaugă: „Celor care ne privesc în fiecare dimineață le spunem că abia așteptăm să intrăm în direct, să stăm la povești cu invitații noștri și, împreună cu ei, să le facem diminețile mai frumoase, mai vesele. Vrem să fim ancorați cu toții în ceea ce se întamplă în jur, dar noi încercăm să facem asta într-o manieră prietenoasă, apelând la informațiile și evenimentele frumoase în care credem. Susținem oamenii deștepți, care au inițiativă, pe cei care vor să schimbe lumea, dar înțeleg să înceapă cu ei înșiși. Chemăm în studioul matinalului Ziua bună de la Iași! artiști, sportivi, profesioniști din diferite domenii.

(w882) Raluca Aft

Emisiunea este completată de intervenţiile reporterului de teren Anca Medeleanu, care ne face recomandări despre evenimentele de neratat. Mezina familiei de matinali, simpatica Ioana Doleanu ne aduce perspectiva şi viziunea fresh a tinerilor în rubrica „Formula T”, iar Marius Ifrim ne provoacă la „3 minute de mișcare” în fiecare săptămână, alături de antrenori exigenţi.

De la producătorii fiecărei ediţii la directorii de imagine, cameramani, regizori de emisie, regizorul artistic, sunetiști, tehnicieni, specialiști în make-up și mulți alți profesioniști din spatele camerelor de luat vederi, întreaga echipă de la TVR Iaşi se asigură că startul zilei e unul bun pentru fiecare telespectator TVR 3.

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...