loader
Foto

TVR 2 vă invită să savurați filmele cu Isoscel și cu liceeni îndrăgostiți

De patru ori liceeni! Sau o duminică pentru iubitorii seriei lui Nicolae Corjos. Pe 8 ianuarie 2017, la TVR 2.

 

Seria „anilor de liceu” din perioada comunistă a început cu “Declaraţie de dragoste”, a fost continuată de regizorul Nicolae Corjos cu „Liceenii” și "Extemporal la dirigenție", filme în care au devenit idolii unei generaţii cu matricolă şi bentiţă protagoniştii Oana Sârbu, Ştefan Bănică jr., Mihai Constantin sau Mădălina Pop și Cesonia Postelnicu.

După 1989, seria … a mers mai departe, cu „Liceenii Rock'n'Roll” şi „Liceenii în alertă”.

Scriitorul George Şovu a asigurat scenariile întregii serii cu liceeni a lui Nicolae Corjos.

În filmul „Declaraţie de dragoste”, de la ora 11:10, îi vedem pe Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Tamara Buciuceanu, Ion Caramitru.

(w882) Declaraţi

Drama este povestea de dragoste a doi tineri aflaţi în ultimul an de liceu, Ioana şi Alexandru. Ei aparţin unor familii de condiţii sociale diferite. Alexandru este unicul băiat al unei doctoriţe şi al unui inginer, în timp ce Ioana, orfană de mamă, vine dintr-o familie săracă şi îl are în grijă pe fratele ei mai mic, din cauza problemelor şi absenţelor tatălui lor. În ciuda obstacolelor, povestea lor de dragoste îi uneşte pe ei doi liceeni.

Adrian Păduraru şi Teodora Mareş sunt interpreţii din rolurile principale, iar Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu Botez fac două roluri de neuitat în ipostazele faimoşilor profesori Socrate, respectiv Isoscel.

„Este primul film al unui adevărat fenomen sociologic al anilor '80, care oferea tinerilor o alternativă la conformismul cinematografiei epocii", considera Tudor Caranfil.

Filmul a fost distins la festivalul de la Costineşti cu Premiul tinereţii, iar la festivalul de la Cairo a primit Diploma de onoare şi Premiul Ministerului Culturii.

„Extemporal la dirigenţie” este filmul pe care îl vedem de la ora 14:10. Tonul celui de-al treilea film din seria liceenilor alunecă, de data aceasta, spre comedie.

(w882) Extemporal

Profesorul Socrate inaugurează anul şcolar prin întrebarea „Cum aş vrea să fie dirigintele clasei?"

Popularitatea lui Socrate o îngrijorează pe profesoara de matematică, Isoscel, gata oricând „să dea jos milităria din pod". În acest timp, Socrate îşi face şi el griji, dar în legătură cu Anca, fiica sa îndrăgostită.

Povestea de dragoste a fiicei lui Socrate este, de alfel, subiectul principal al Extemporalului unde profesoara de română interpretată de Diana Lupescu va completa lista dascălilor din film, care pun şi suflet, şi dragoste în relaţia lor cu elevii.

În distribuţie îi întâlnim, printre alţii, pe Tamara Buciuceanu Botez, Ion Caramitru, Ştefan Bănică jr.

(w882) Extemporal

"Liceenii" - film programat la ora 20:10 - reprezintă, poate, cel mai îndrăgit film din serie, o contribuție importantă având muzica lui Florin Bogardo care a scris imnul unei generații. În distribuție apar Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tamara Buciuceanu Botez, Ion Caramitru, Cesonia Postelnicu.

(w882) Liceenii,

Povestea de dragoste a doi „boboci” (liceeni în primul an de studii) care se îndrăgostesc.

(w160) Liceenii ÃMihai este un provincial ajuns la un liceu din Bucureşti, unde pasiunea sa pentru filosofie şi matematică va fi eclipsată de iubire, iar Dana este o împătimită a campionatelor de şah. Idila lor va fi plină de naturaleţe, dar va trece prin multe încercări.

Duminica liceenilor o încheie, la ora 22:10"Liceenii rock'n roll" care spun povestea formaţiei rock a tinerilor noştri protagonişti.

Trupa urmează să participe la un concurs. Succesul depinde de un cântec nou pe care membrii ei ar trebui să-l compună.

Dar, pe lângă activitatea artistică, adolescenţii au şi obligaţii şcolare, al căror gardian principal este severa Isoscel, profesoara de matematică.

(w882) Oana Sârb

***

Ce ofertă de filme găsiți la TVR 2 aflați AICI.

 
Comori țesute: o călătorie prin frumusețea costumelor din Moldova

Descoperim esența tradițiilor și simbolurilor ce definesc fiecare regiune a României, într-un periplu dedicat portului popular.

Violonistul Emanuel Silaghi: despre specificul muzicii și dansului codrenesc

Săptămâna trecută am aflat de la etnologul Laura Melinda Tătăran despre un obicei stravechi codrenesc: " mărsu ' pă digănie". În ...

“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...