loader
Foto

TVR 2 transmite Festivitatea de decernare a Premiilor USR

Sâmbătă, 16 iulie, de la ora 19.00, ați putut viziona Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, desfăşurată la 31 mai - ce l-a avut ca amfitrion pe acad. Nicolae Manolescu.

 

Sâmbătă, 16 iulie, de la ora 19.00, la TVR 2 ați putut viziona cele mai importante momente din cadrul Galei anuale a Uniunii Scriitorilor din România, desfăşurată în acest an în 31 mai,  la Teatrul Naţional din Bucureşti. Transmisiunea a putut fi urmărită şi la TVR HD sâmbătă, de la ora 23.15.

Academicianul Nicolae Manolescu a fost amfitrionul unui eveniment de înaltă ţinută în cadrul căruia s-au acordat premii pentru volumele apărute în cursul anului 2015, la secțiunile: poezie, proză, teatru, critică & istorie literară & eseu, literatură pentru copii și tineret, debut, traduceri, dar și premii speciale.

Printre laureații Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2015 s-au numărat scriitorii Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici şi Dan Stanca.

Juriul pentru Premiile Uniunii Scriitorilor din România pe 2015 care a stabilit nominalizările pentru fiecare categorie a fost alcătuit din: Iulian Boldea, Tudor Cristea, Gabriela Gheorghişor, Ioan Holban, Vasile Spiridon, Alex. Ştefănescu (preşedinte) şi Răzvan Voncu.

În cadrul Galei au fost acordate şi premii speciale precum: Premiul Fundaţiei „Andrei Bantaş (pentru traduceri din engleză), Premiul Naţional, Premiile ARIEL (pentru cea mai bună carte din anul 2015, respectiv pentru cea mai bună revistă din anul 2015), precum şi Premiul „Mircea Ciobanu, acordat de criticul literar Eugen Negrici.

 

 
”Călător de meserie”, în județul Mureș

”Călător de meserie”, în județul Mureș

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizontul. Acceptați provocarea acestei aventuri care să vă aducă ...

Angela Avram: „Pentru noi, sărbătorile şi tradiţiile au fost întotdeauna în familie”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.