loader
Foto

TVR 2 dedică „Duminica filmului românesc” maestrului Toma Caragiu

În 2 martie, îl puteţi revedea pe marele actor în filmele „ B.D. intră în acţiune ” (de la oua 14.10) şi „ A ctorul şi sălbaticii ” (de la ora 20.10).

 

În această duminică, TVR 2 dedică ciclul „Duminica filmului românesc” actorului Toma Caragiu, programând difuzarea a două filme în care acesta a interpretat roluri memorabile. Este vorba de: „B.D. intră în acţiune” (de la ora 14.10) şi „Actorul şi sălbaticii” (de la ora 20.10).

Aşadar, duminică, de la ora 14.10, este programată comenia: „B.D. intră în acţiune” – realizată în 1970, în regia lui Mircea Drăgan. Alături de Toma Caragiu distribuţia cuprinde alţi mari actori precum: Dem Rădulescu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani şi mulţi alţii.

Căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, sergentul Cristoloveanu şi câinele Costel - pe scurt, Brigada Diverse - anchetează două cazuri de furt aparent banale. Lucrurile se complică, însă, în momentul în care pistele duc către o adevărată reţea de infractori. Printre aceştia se numără şi vestitul "trio" format din Gogu, Trandafir şi Patraulea, ale căror încercări de a scăpa din situaţii dificile sunt pline de un comic irezistibil.

De la ora 20.10 este programată drama „Actorul şi sălbaticii”, un film inspirat de viaţa actorului Constantin Tănase, vedetă a teatrului românesc de revistă în perioada interbelică.

Teatrul Vox, condus de Costică Caratase, un celebru actor de revistă, pregăteşte un spectacol în care numărul de rezistenţă este o virulentă satiră la adresa nazismului şi a Gărzii de Fier. Caratase şi textierul său, Ionel Fridman, sunt somaţi de legionari să renunţe, însă Caratase rezistă eroic presiunilor.

 

 
Laura Lavric, 78 de ani de cântec și bucurie

Laura Lavric, 78 de ani de cântec și bucurie

publicat: Vineri, 20 Septembrie 2024

De la debutul remarcabil din 1967 la momente memorabile și spectacole internaționale, artista continuă să impresioneze prin muzica sa tradițională

Specialist în informatică agricolă, într-o fermă a viitorului

Tinerii dau speranțe agriculturii viitorului, dincolo de greutățile de azi. Prin tehnologii inovative, care să asigure sustenabilitatea și ...

Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...