loader
Foto

TVR 1 a transmis în direct canonizarea Papei Ioan Paul II-lea

în ediţia specială a emisiunii  Credo , duminică, 27 aprilie, de la ora 10.30

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea este, incontestabil, o figură emblematică a sfârşitului de secol XX. Personalitatea sa charismatică a determinat o polarizare fără precedent a energiilor a milioane de oameni aflaţi în căutarea binelui şi a reperelor vieţii creştine. În ediţia specială a emisiunii Credo, duminică, 27 aprilie, de la ora 10.30, TVR 1 va transmite în direct de la Vatican canonizarea lui Ioan Paul al II-lea.

Supranumit Ioan Paul cel Mare, fostul Suveran Pontif - trecut la cele veşnice în urmă cu aproape un deceniu -  va fi canonizat, eveniment marcat printr-o ceremonie solemnă ce se va desfăşura la Vatican.

Canonizarea lui Ioan Paul al II-lea reprezintă o premieră, procesul fiind în general mult mai lung.

Prima minune a Papei Ioan Paul al II-lea recunoscută ca atare de Vatican este salvarea unei măicuţe franceze, Marie Simon-Pierre. Ea s-a vindecat de boala Parkinson după ce s-a rugat Papei Ioan Paul al II-lea, iar medicii nu pot oferi o explicaţie ştiinţifică pentru vindecarea sa. Vindecarea a fost confimată ca miracol la doar şase luni de la moartea Papei, în 2005. Anul trecut, o comisie formată din şapte medici ai Congregaţiei a admis, de asemenea, vindecarea inexplicabilă a unei alte femei. Cel de-al doilea miracol s-ar fi petrecut pe 1 mai 2011, în noaptea în care a avut loc slujba pentru beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, în Piaţa San Pietro din Vatican.   

Dincolo de cele două miracole recunoscute de Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea este iubit pentru curajul de care a dat dovadă în 1981, când a fost împuşcat, pentru generozitatea arătată când şi-a iertat atacatorul, pentru sprijinul acordat popoarelor est-europene înainte de căderea comunismului şi pentru discursul mereu paşnic şi senin.

În cadrul ediţiei speciale a emisiunii Credo, Suveranul Pontif care a păşit în România -  numind atât ţara cât şi pe credincioşi veritabila Grădină a Maicii Domnului - mai urcă o dată la Cer în cântări de laudă pentru a veghea la cele bine-întocmite ale lumii.

 

Prezentator: Titi Dincă

Producător: Elena Dinu

 

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...