loader
Foto

„Tut: destinul unui faraon” – episodul 6: Destin

Rănit în bătălie, Tut se întoarce la Theba, hotărât să-şi elimine şi ultimii duşmani şi să-şi securizeze locul în istorie. Ultimul episod al serialului se vede sâmbătă, 28 decembrie, la ora 22.00, la TVR 1.

 

În ciuda durerii din picior şi a infecţiei care îl ucide încet, Tut se întoarce la Theba. La palat, Ay şi Ankhe află că Suhad şi-a recăpătat memoria şi că îi va dezvălui totul faraonului, când acesta va ajunge.

Din păcate, Tut intră prea târziu în cetate. După o luptă pe viaţă şi pe moarte, Ankhe îşi ucide rivala la tron. Totuşi, nu îşi mai poate ascunde faptele în faţa fratelui său, care o trimite la închisoare, decis să o execute.

Între timp, Înaltul Preot Amun îi atrăsese pe Ay şi pe generalul Horemheb într-o conspiraţie, plănuind să-l ucidă pe Tut la festivitatea închinată zeului Ra, ce urma să aibă loc curând. Ce nu ştia, însă, preotul este că faraonul îşi făcuse propria alianţă cu generalul Horemheb şi vizirul. Tut îl ucide el însuşi pe Amun, iar ceilalţi preoţi conspiratori sunt măcelăriţi de oamenii lui Horemheb.

În final, toţi inamicii lui Tut sunt eliminaţi, dar viaţa se scurge încet şi din trupul său rănit. Înainte de a-şi da ultima suflare, cere să-i fie adusă sora la căpătâi şi cei doi se împacă. În ultima discuţie cu Ankhe, Tut îi mărturiseşte teama sa că, părăsind lumea prea devreme, moştenirea lui va fi pierdută pe veci. Sora lui îl asigură, însă, că va rămâne în istorie drept un măreţ faraon.

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...